Husdrømmer:

Da barna ble store, satte Kristin seg på et fly med en million kroner

- Fader heller, jeg har jo et liv til.

HUSDRØMMER: Kristin Valla slet med å komme i gang med forfatterskapet etter ti års pause - så trakk hun en støvete bok ut fra hylla. Foto: Julie Pike/ Kagge forlag
HUSDRØMMER: Kristin Valla slet med å komme i gang med forfatterskapet etter ti års pause - så trakk hun en støvete bok ut fra hylla. Foto: Julie Pike/ Kagge forlag Vis mer
Publisert

Det var i 2016, mens hun strevde med å bli forfatter igjen, at Kristin Valla (47) trakk en støvete bok ut av sin egen bokhylle, og en liten bjelle begynte å klinge i henne.

Etter ti års pause som forfatter, hadde hun tatt sluttpakke da magasinet hun var redaktør for, Aftenpostens kulturmagasin K, ble nedlagt. «Nå skal jeg tilbake til litteraturen» tenkte hun, etter å ha valgt en redaksjonell karriere og familieliv foran forfatterliv.

Endelig hadde hun tid og økonomi til å skrive egne bøker igjen – men fikk det ikke til. Det var som om hver gang hun fikk en idé, så smalt det i en skolesekk ute i gangen. Eller noen kom plutselig innom for å drikke kaffe.

Det var da hun trakk Virginia Woolfs Et eget rom ut av bokhyllen. I den blå sofaen hjemme i leiligheten som hun deler med mann og to sønner på 15 og 17 år i Ullevål Hageby, legger Kristin ansiktet i ettertenksomme folder mens hun nikker langsomt for seg selv, som for å vise hvordan hun satt den gangen, med boken mellom hendene, og noe begynte å demre for henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer