Rusmisbruk

- Da barna ble tatt av barnevernet, lot jeg rusmisbruket skli helt ut

Monicas første møte med alkohol, opplevdes som en forelskelse. Det var også rusen som førte henne til sin store kjærlighet og ektemann.

RUSAVHENGIG: Monica Vederhus har vært avhengig av rus i totalt 18 år av livet sitt. Foto: Privat
RUSAVHENGIG: Monica Vederhus har vært avhengig av rus i totalt 18 år av livet sitt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Monica Vederhus (34) beskriver sitt første møte med alkohol som en slags forelskelse: «Det var som om noe ble bedre, og jeg ble en mer utadvendt person. Jeg som alltid hadde vært den stygge, ekle jenta som ingen likte, fikk plutselig masse venner og snakket med alle på fest. Dette ga meg et kick, og jeg kom ut av skallet mitt, skriver hun på sin egen blogg.

Monica var 15 år på det tidspunktet. Hun forteller at hun ble født inn i rusen, og at den var rundt henne gjennom oppveksten, da faren hennes har hatt problemer med alkohol i årevis.

Det ble mye festing på Monica i denne perioden – helt til hun fant ut at hun var gravid. Barn nummer to kom tre år senere.

- Jeg bodde fortsatt hjemme hos mamma, og både hun og pappa hjalp meg med å ta vare på ungene. Pappa sluttet faktisk å drikke da jeg ble gravid første gang, og har aldri drukket alkohol i nærheten av dem. Mamma har alltid vært totalt avholds.

I likhet med sin far, har Monica aldri drukket alkohol foran barna.

- Jeg pleide å drikke litt hver kveld etter at jeg hadde lagt dem. Det hendte også at jeg eksperimenterte med andre midler, men aldri i samme hus som barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.