Problemer i forholdet

Da det så som mørkest ut for Aud og Arild, kom de til et vendepunkt

Om forholdet skranter kan det være at dere har gått i en av de klassiske fellene. Men det finnes god hjelp å få. For Aud og Arild Helle lå svaret i å lære seg å snakke sammen igjen.

SER FREMOVER. – Våre utfordringer som par er langt ifra over, men nå er vi mer oppmerksom på dem, snakker åpent om dem, og satser på at livet videre i den begynnende alderdommen skal bli trygt og godt, med mye kjærlighet og varme, sier Arild og Aud. Foto: Silje Katrine Robinson
SER FREMOVER. – Våre utfordringer som par er langt ifra over, men nå er vi mer oppmerksom på dem, snakker åpent om dem, og satser på at livet videre i den begynnende alderdommen skal bli trygt og godt, med mye kjærlighet og varme, sier Arild og Aud. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Psykolog, forsker og forfatter, Frode Thuen har sammen med Arild Midthun skrevet boken «Rolle-monster». Målet er å formidle kunnskap om parforhold og samliv på en ny måte.

– Vi vil prøve å nå både yngre og eldre lesergrupper, og ikke minst ønsker vi at den skal appellere til menn. I så måte er den viktig, for det er gjerne de gruppene som i utgangspunktet er minst opptatt av å lese slike bøker, som har mest å lære. Tittelen spiller på det parterapeuter ofte snakker om, nemlig at «mønsteret er monsteret». Med det mener man at det ofte er de rollemønstrene som kan oppstå i et parforhold, som er det virkelige problemet, sier Thuen.

Disse mønstrene blir illustrert av fantasimonstre som spiller dem ut.

– Monstrene er nokså nøytrale med tanke på kjønn, alder, legning og etnisitet. Det gjør at leserne lettere kan frigjøre seg fra slike kategorier. Fantasimonstrene bidrar også til å gjøre stoffet litt uhøytidelig og humoristisk, og det tror vi også gjør at boken vil oppleves relevant for flere enn de typiske leserne av bøker om sex og samliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.