Eli Kari Gjengedal

- Da Gaute Grøtta Grav sluttet, prøvde jeg hardt å få jobben hans

Sogningen har et bredt interessefelt og har ifølge seg selv en tendens til å bli litt for engasjert i det hun driver med. Nå er hun aktuell som en av årets deltakere i «Farmen Kjendis».

FARMEN: Værmelder Eli Kari Gjengedal er blant deltakerne i årets sesong av «Farmen Kjendis» på TV 2 - hennes favorittprogram av alle programmer. FOTO: NTB
FARMEN: Værmelder Eli Kari Gjengedal er blant deltakerne i årets sesong av «Farmen Kjendis» på TV 2 - hennes favorittprogram av alle programmer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi kjenner henne aller best som den blide og alltid entusiastiske værdama på TV 2 - eller som den syngende værmelderen som tok en hel verden med storm med sin versjon av den folkekjære melodien Ola Tveiten.

Med sitt vinnende vesen og sjarmerende sognedialekt har hun rapportert om stiv kuling i nord og byger på Spitsbergen for hele det norske folk år etter år.

Eli Kari Gjengedal (49) er en dame med mange talenter. I tillegg til jobben som værdame er hun utdannet akva-ingeniør ved ingeniørhøyskolen, og har i tillegg lagt bak seg en lang og god karriere innen bartenderyrket. Hun har i tillegg spilt fiolin i symfoniorkester og drevet aktivt med friidrett som ung - og konkurrert i 800 meter baneløp og sprint.

- Jeg er veldig nysgjerrig av meg, og har mildt sagt en tendens til å bli veldig engasjert i det jeg driver med. Jeg interesserer meg for veldig mye forskjellig.

Hun ler i telefonen fra Sogn, med mamma Kjellaug som også humrer i bakgrunnen. Eli Kari er oppvokst på gård, og er derfor vant til både ku og sau, traktorkjøring, slotting på sommeren, sauesanking og smørlaging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer