Kreft

Da Gunhild fikk eggstokkreft fryktet hun at hun aldri kunne ha sex igjen

Nå vil hun jobbe aktivt for å bryte ned tabuer rundt kropp, seksualitet og sykdom, og har utdannet seg til sexolog.

FORTSATT TABUBELAGT MED KREFT I UNDERLIVET: Gunhild Næss (30) mener hun selv hun var fanget i «kreftskapet», og skammet seg over egen diagnose. Nå ønsker større åpenhet rundt seksualitet og sykdom. FOTO: Salt and Wax Studios
FORTSATT TABUBELAGT MED KREFT I UNDERLIVET: Gunhild Næss (30) mener hun selv hun var fanget i «kreftskapet», og skammet seg over egen diagnose. Nå ønsker større åpenhet rundt seksualitet og sykdom. FOTO: Salt and Wax Studios Vis mer
Publisert

- Jeg var 24 år da jeg fikk eggstokkreft. Jeg var nyutdanna barnehagelærer og så for meg et liv med fast jobb, mann og barn. Ja, hele A4-pakka, egentlig, sier Gunhild Næss (30), til KK.

Det ble ikke sånn. På godt og vondt. Mest på vondt, må man vel kunne si.

Gunhild måtte gjennom en omfattende operasjon.

- De åpnet buken og fjernet både livmor og eggstokker, forteller Gunhild, nøkternt.

I tillegg til sjokket over å være kreftsyk, ryker drømmen om familieforøkelse. Inni magen er alt som kan gjøre henne til mamma borte. Gunhild som alltid har sett for seg mange, egenproduserte barn, men som ikke har møtt drømmemannen ennå. Hvordan skal det bli nå?

- Dette kommer til å påvirke sexlivet ditt, var beskjeden Gunhild fikk av sykepleieren som var innom dagen før den store operasjonen. Tydelig ukomfortabel med situasjonen gir hun Gunhild en brosjyre om kreft og seksualitet hun kan kikke i. Det er alt.

Tilbake satt Gunhild og tenkte at ingen vil ha en dame de ikke kan ligge med. Som ikke kan få barn. Som kanskje syns samleie gjør vondt.

- Jeg så ikke for meg at jeg noen gang ville få en en kjæreste igjen, sier Gunhild oppriktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer