Lucinda Riley:

Da Harrys mor ba ham komme inn på soverommet, sa hun noe helt annet enn det han hadde ventet

– Det er den viktigste samtalen jeg noen gang har hatt, sier Lucinda Rileys sønn til KK.

LUCINDA RILEY: Etter at moren gikk bort i 2021, har sønnen Harry Whittaker fullført hennes bokserie «De syv søstre». FOTO: Privat
LUCINDA RILEY: Etter at moren gikk bort i 2021, har sønnen Harry Whittaker fullført hennes bokserie «De syv søstre». FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det var julen 2018 og Harry Whittaker gjorde som han pleide, satt foran peisen med en god bok og drakk mulled wine. Men noe var annerledes denne julen. Moren hans, hele verdens bestselgende forfatter Lucinda Riley, hadde fått påvist kreft i spiserøret i 2017 og var preget av sykdom. Hun hadde fortsatt å skrive romaner mens hun var i behandling, og sammen med Harry hadde hun skrevet en barnebokserie, som nettopp var ferdig.

Men nå, mens det spraket i peisen og julemusikken fylte gatene, var noe annerledes. Et slags punktum skulle settes. Eller var det muligens også et kolon?

– Mamma ba meg komme opp på soverommet sitt, og sa: «La oss snakke om hva som skjer i tilfelle jeg skulle dø». Og så snakket vi sammen i fem timer, forteller Harry Whittaker (29) til KK.

Stolt og glad

KK møter ham til intervju i Oslo, bare uker før boken «Atlas – historien om Pa Salt« har verdenslansering 11. mai 2023. Nå skal alt nøstes opp, alle snubletrådene som moren Lucinda så sinnrikt har lagt ut i de sju foregående bøkene. Snart er det avsluttende bindet ute, ført i penn av Lucinda OG sønnen Harry – i lag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer