Dyrebeskyttelsen

Da Iren døde, ga hun bort millioner til ett spesielt formål

Hadde kun én betingelse.

DYREBESKYTTELSEN: En kvinne testamenterte bort hele arven til Dyrebeskyttelsen, på én betingelse. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
DYREBESKYTTELSEN: En kvinne testamenterte bort hele arven til Dyrebeskyttelsen, på én betingelse. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dyrebeskyttelsen skrev nylig en artikkel om kvinnen som sørget for at Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge (Norges første gratis veterinærklinikk) kunne åpne dørene og hjelpe eiere og dyr som virkelig trenger det.

I Norge er det vanlig å fordele alt man etterlater seg til familie og venner, eller til andre gode formål. Noen har en hjertesak de brenner litt ekstra for, og Iren Christensen var en person som åpenbart hadde et stort hjerte for dyr – og ikke minst katten sin, Fritzie.

Iren og Fritzie bodde sammen i en leilighet på Kløfta, har Dyrebeskyttelsen blitt fortalt av en venn av Iren. Iren skrev et testamente i 2014, hvor hun tilgodeså Dyrebeskyttelsen Norge. Hun testamenterte alt til dem, med forutsetning om at de ville ta hånd om Fritzie da hun gikk bort.

FRITZIE: Fritzie fikk leve et godt katteliv. Foto: Dyrebeskyttelsen
FRITZIE: Fritzie fikk leve et godt katteliv. Foto: Dyrebeskyttelsen Vis mer

2,2 millioner

Arven etter Iren var på totalt 2,2 millioner kroner, noe som sørget for at Dyrebeskyttelsen kunne realisere drømmen om en gratis dyreklinikk. Lisaklinikken åpnet i sommer, og har allerede hjulpet mange vanskeligstilte og dyrene deres.

KK snakket med daglig leder i forkant av åpningen, som fortalte om tilbudet og hvem som kan få behandling hos dem.

Slik gikk det med Fritzie

Men hvordan gikk det med Irens katt, Fritzie? Fritzie var en godt voksen katt, på 16 år, da hun kom til Dyrebeskyttelsen. Veterinærundersøkelser viste at hun hadde både høyt stoffskifte og begynnende nyreproblemer, men taket være medisinering og riktig kosthold ble hun mye bedre.

På grunn av helsen, ble Fritzie plassert i et permanent fosterhjem. Hun var en omgjengelig katt som bidro til å sosialisere andre katter i fosterhjemmet, og hun levde et innholdsrikt katteliv frem til hun ble dårlig. Ett og et halvt år etter at hun havnet hos Dyrebeskyttelsen, fikk hun slippe.

Dyrebeskyttelsen er ekstremt takknemlige for gaven fra Iren. Hun ga ingen instrukser om hvordan pengene skulle benyttes – noe som vitner om stor tillit.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer