Hjernehinnebetennelse:

- Da jeg etter to år hørte henne le, var jeg så takknemlig

Da babyen Lykke plutselig begynte å kaste opp, var det første tegn på sykdommen som rammer så plutselig og voldsomt.

PLUTSELIG SYK: Lykke var og er en solstråle for familien, men da hun var åtte måneder ble hun rammet av hjernehinnebetennelse. FOTO: Privat
PLUTSELIG SYK: Lykke var og er en solstråle for familien, men da hun var åtte måneder ble hun rammet av hjernehinnebetennelse. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Even (14) og Amanda (12) syntes det var gøy med lillesøster Lykke Nathalie, som ble født 6. august 2018. Det var veldig varmt den sommeren, og mamma Marte Øverdal Simonsen (33) følte seg mest som en pesende hval på slutten av svangerskapet.

Pappa Andreas Simonsen (35) og Martes lillesøster Miriam var med på fødselen, og Lykke ble snart hele familiens solstråle.

– Jeg husker svigermor sa at hun aldri hadde sett en så blid unge. Hun skrek jo aldri og hun sov 12 timer om natten, kun avbrutt av en kort ammestund.

24. april skjedde det imidlertid noe som snudde hele familiens liv på hodet.

Herjet ute med søsknene

Marte satte fiskegratengen i ovnen og gikk ut for å leke med barna i hagen. Andreas hadde akkurat montert en huske tilpasset babyer, og Amanda og Even dyttet lillesøsteren, som hylte av fryd i huska.

Snart var det middagstid, og også Lykke fikk smake litt fiskegrateng, poteter og gulrøtter. En halv time senere fikk hun voldsom sprutoppkast, hun ble slapp og allmenntilstanden ble raskt dårligere. Marte, som er helsefagarbeider og erfaren trebarnsmor fikk en dårlig følelse, men på legevakten fikk hun beskjed om å se det an.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer