Livmorhalskreft:

- Da jeg fikk svaret, visste jeg det allerede. Jeg forstod intuitivt at noe var galt

Da Tone fikk tilbakefall av kreftsykdommen i fjor sommer, var hun sikker på at hun skulle bli frisk. Nå vet hun at det ikke blir slik. - Det er vanskelig å skulle forlate et liv jeg er så glad i.

LIVMORHALSKREFT: Tobarnsmoren Tone har livmorhalskreft med spredning. FOTO: Ellen Jarli
LIVMORHALSKREFT: Tobarnsmoren Tone har livmorhalskreft med spredning. FOTO: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

- Jeg vil dele min historie for å minne andre kvinner på hvor viktig det å sjekke seg regelmessig for å oppdage eller utelukke celleforandringer, sier Tone Strand Cederstolpe (40) fra Sande ord.

Sommeren 2013, like før Tone drar på ferie, får hun en påminnelse i posten om at det er på tide å bestille ny time til celleprøve. Det er snart tre år siden sist. Dagen etter at Tone kommer hjem fra ferie, oppdager hun telefonsvareren fra gynekologen som ber henne ringe tilbake.

Tone, som var tilbake på jobb som assisterende butikksjef på Meny, blir bedt om å komme med én gang for å ta flere prøver. Etter nesten en måned får hun vite at vevsprøven har bekreftet høygradige forstadier, og at hun må gjennom en konisering, der en del av livmortappen opereres bort for å fjerne området med celleforandringer. Men da Tone blir trillet inn til operasjon, får hun beskjed om at de ikke kan operere henne. Prøvene viser tegn til kreft, og må sendes videre til Radiumhospitalet for vurdering.

- Da gikk alt i svart og jeg tenkte det verste.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om livmorhalskreft

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer