Ble kalt verdens styggeste

– Da jeg klikket på bildet, raknet det for meg

Som 17-åring ble hun kalt «verdens styggeste kvinne» på nett. Dette gjør Elizabeth Ann «Lizzie» Velásquez i dag.

MOBBET: Elizabeth Ann «Lizzie» Velásquez ble kalt verdens styggeste kvinne på nett. Dette gjør hun i dag. FOTO: Instagram
MOBBET: Elizabeth Ann «Lizzie» Velásquez ble kalt verdens styggeste kvinne på nett. Dette gjør hun i dag. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

Da amerikanske Lizzie Velásquez var 17 år kom hun helt tilfeldig over en video på YouTube. Intetanende satt hun og surfet etter underholdning, da hun plutselig så et bilde av seg selv, med tittelen: «Verdens styggeste kvinne».

– Jeg vet ikke hvorfor jeg klikket på det, men jeg gjorde det. Og det var da det raknet for meg, sier Lizzie i en video på Instagramkontoen sin.

I kommentarfeltet kokte det snart, og det var ikke måte på hvilket ekkelt monster Lizzie var. Ja, hvorfor levde hun i det hele tatt? Hadde det ikke vært bedre om foreldrene aborterte henne? Eller at hun satte en pistol mot tinningen?

De stygge kommentarene fikk mye mer likes enn de som tok henne i forsvar, og det ble nærmest en etablert sannhet at Lizzie var verdens styggeste kvinne.

Aldres hurtigere

Lizzie Velásquez (33) er født med to sjeldne tilstander, Marfan-syndrom og Progeria-assosiert Lipodystrofi. Førstnevnte betyr at bindevev i kroppen er svekket, noe som kan påvirke de fleste organer. Sistnevnte er en sjelden sykdom som akselererer aldringsprosessen, og hindrer kroppen i å lagre fett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer