Alkoholiker

– Da jeg satt i politibilen med håndjern, tenkte jeg «nå er du avslørt, Erik»

Erik Torjussen (59) er direktøren som drakk i det skjulte til alt sprakk. Viljestyrke og familien har fått ham tilbake til livet.

ÅPENHET OG TILLIT: Det er stikkordene til familien, her representert ved to av tre døtre og mamma Randi. Fra venstre Cathrine, Erik, Randi og Hilde. Foto: Eva Kylland
ÅPENHET OG TILLIT: Det er stikkordene til familien, her representert ved to av tre døtre og mamma Randi. Fra venstre Cathrine, Erik, Randi og Hilde. Foto: Eva Kylland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Tirsdag 14. august 2001: Det er siste gang Erik Torjussen drikker alkohol. I 20 år har han klart å holde fasaden. I årevis har han vært den aktive fabrikkdirektøren som reiser mye og engasjerer seg i Røde Kors på fritiden. Familiefaren og næringslivstoppen som klarer å lure alle. Bortsett fra kona, døtrene og svigerfaren. Men denne augustdagen kjører Erik i fylla. Og kolliderer. Han er 46 år.

– Da jeg satt i politibilen – med håndjern – tenkte jeg: «Nå er du avslørt, Erik». Nederlagsfølelsen var enorm. Jeg var redd for å miste Randi, miste jobben, kontakten med familien. Bunnen var nådd.

Vi sitter i stua hjemme i Vågsbygd utenfor Kristiansand. Snart 60 år gamle Erik ser veltrent ut og bærer preg av å være mye ute i sola. At Randi (56) også ser godt ut kommer ikke som noen overraskelse; hun har levd et helt annet liv enn mannen når det gjelder alkohol.

Erik og Randi møttes i 1975, ble kjærester, giftet seg, fikk barn. Hadde krevende jobber, et koselig hus og gode venner. Alt gikk mer eller mindre på skinner. Bortsett fra at Randi syntes Erik drakk for mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer