Menieres sykdom:

Da Jill Marie dro fra jobb svimmel, ante hun ikke at hun aldri skulle komme tilbake

- Jeg ble dårligere og dårligere uten at noen skjønte hvorfor.

MENIERES SYKDOM: Jill Maria finner god hjelp og mening i yoga. Etter at hun ble syk, har hun måttet lage seg en ny hverdag. FOTO: Privat
MENIERES SYKDOM: Jill Maria finner god hjelp og mening i yoga. Etter at hun ble syk, har hun måttet lage seg en ny hverdag. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi lever gjennom pusten vår. Vi puster straks vi er født, og forlater livet med å puste ut, sier Jill Maria Jørgensen (49), som begynte å utforske yoga da hun ikke lenger klarte å leve sitt aktive liv som tidligere.

Jill Maria var 34 år da hun ved et uhell fikk et kraftig slag med en minigolfkølle over venstre øyebryn. Etter denne dagen har Jill vært kronisk syk. Hun blir ikke frisk av Menieres sykdom, som ikke kan kureres. Men etter bare å ha eksistert i mange år, føler Jill Maria nå at hun lever. Det utgjør en stor forskjell.

Maks uheldig

– Jeg har drevet med både turn, drill, ski, svømming og kampsport, sier Jill Maria på telefon fra Hamar. Dialekten røper at hun har sine røtter mye lenger nord.

– Jeg er oppvokst på den bittelille øya Sandsøy i Senja, der det bodde færre enn 100 personer. Jeg har også bodd i Harstad og vil nok alltid beholde dialekten min.

Jill har to barn. Hun bodde på Hvitsten, var apotekernekniker og jobbet som kundebehandler hos en stor legemiddelgrossist. Nå bor hun med barna og sin samboer på Hamar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer