Kim Wigaard:

Da Kim (14) ikke klarte å redde sin døende bestefar, falt verden i grus

- Jeg var allerede inne i en vond spiral med å straffe meg selv, og den bare fortsatte.

KIM WIGAARD: I dag er han en kjent TV-profil og programleder i Ungkaren. Men ungdomstiden var tøff for Kim Wigaard. FOTO: Privat
KIM WIGAARD: I dag er han en kjent TV-profil og programleder i Ungkaren. Men ungdomstiden var tøff for Kim Wigaard. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er noen hendelser i livet vi alltid vil ha med oss. Kim Wigaard (35) var bare 14 da han fant morfaren bevisstløs på hytta.

De voksne i familien var ute for å handle inn til mormorens bursdag, som de skulle feire senere på dagen. Av barna som var igjen på hytta, var Kims søstre, fettere og kusine.

Ettersom Kim hadde litt kjennskap til hjerte- og lungeredning, var det han som begynte det desperate forsøket på å blåse livet tilbake i morfaren.

Fetteren Christian hjalp til, og brått kom en nabo også, etter mormorens skrik om hjelp. Først etter en time kom sykebilen.

Da hadde Kim flyttet på det han etterhvert forstod var et lik.

Selv om Kim fikk både ros og trøst, skulle den skjellsettende hendelsen sette i gang mange tanker. Som at han hadde mislyktes. At det var hans skyld at morfaren døde.

Men når han tenker tilbake på det i dag, tror han dette bare var en av flere grunner til at han utviklet en alvorlig spiseforstyrrelse.

- Det handlet ikke bare om opplevelsen med morfar, men at jeg ikke var komfortabel i kroppen min etter å ha opplevd så mye mobbing over tid. Og da i tillegg opplever å feile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.