Infeksjon

Da Maria (42) våknet midt på natten, kunne hun ikke lenger bevege seg

– Ved ankomsten på sykehuset hadde jeg en crp på over 400. Jeg var intenst kvalm og ble etter hvert for svak til å prate og åpne øynene.

INFEKSJON: Maria har alltid elsket å ri, og da hun var lam, ville hun også opp på hesteryggen for å ha kontakt med dyrene. FOTO: Privat
INFEKSJON: Maria har alltid elsket å ri, og da hun var lam, ville hun også opp på hesteryggen for å ha kontakt med dyrene. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Jeg fikk revmatisme som 12 åring, og var vant til et liv der jeg måtte ta hensyn til helsa, sier Maria Finne Lervik.

– Men slike smerter som jeg fikk vinteren 2019, hadde jeg aldri kjent før.

Maria våknet midt på natta, natt til 5. november, og kunne ikke bevege seg. Mannen sørget for å få barna på skolen, før de ringte etter ambulanse. Det viste seg at Maria hadde en sterk infeksjon i kroppen og trengte intensiv og langvarig behandling. Det ble starten på fem måneder borte fra familien.

Holdt humøret oppe

Maria og mannen har fire barn i alderen 9 - 20 år, familien bor i Farsund, der Maria har jobb som pedagogisk psykologisk rådgiver i kommunen. Hun mener den sterke troen har vært med på å gjøre sykdommen håndterbar, både for henne selv og resten av familien.

– Det begynte med en antibiotikakur. Jeg reagerer på mye antibiotika, men denne gangen verken kastet jeg opp eller fikk utslett. Likevel reagerte kroppen min voldsomt, sier Maria.

– Ved ankomsten på sykehuset hadde jeg en crp på over 400, den skal normalt ligge på under ti, og indikerte at jeg var svært syk. Min crp fortsatte å stige, ettersom det tok noen uker å finne årsaken. Jeg ble stadig sykere og etter hvert for svak til å prate og åpne øynene, mens jeg lå med intens smerte og kvalme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer