Kreft

Da Marias mann så brystet hennes, sa han: «Kom deg til legen!»

Det skulle bli starten på et 10 år langt mareritt for 39-åringen.

KREFT: Maria er takknemlig og glad for at hun fikk barn tidlig, og i dag har to barn på 10 og 15 år. Medisinene har nemlig gjort at hun aldri kan få flere barn. Foto: privat.
KREFT: Maria er takknemlig og glad for at hun fikk barn tidlig, og i dag har to barn på 10 og 15 år. Medisinene har nemlig gjort at hun aldri kan få flere barn. Foto: privat. Vis mer
Publisert

Allerede i starten av 2017 følte Maria Haukland Stuvik (39) at noe var galt, da hun oppdaget en kul i det ene brystet. Veldig mange oppdager slike klumper, som vanligvis er helt ufarlige, men for sikkerhets skyld dro hun en tur til legen. Vedkommende lege konkluderte med at det var melkekjertler, og sa at det er noe mange får etter at de har fått barn. Maria slo seg derfor til ro med det.

Et halvt år senere merket hun derimot at brystet endret seg. Det var et søkk i huden, brystvorten trakk seg innover og det lignet ikke lenger på et vanlig friskt bryst.

- Jeg måtte spørre mannen min om brystet så normalt ut, og han sa «nei, kom deg til legen». Samme dag fikk jeg tatt mammografi, men de fant ingenting og sendte meg videre til ultralyd. Der fant de heller ingenting, og jeg ble nødt til å ta biopsi. Det var en lang uke med venting før jeg fikk det endelige svaret, forteller Maria til KK.

En uke senere fikk hun den nedslående beskjeden: de hadde funnet en over 10 cm stor kreftsvulst i brystet hennes.

- Hele brystet mitt var fullt av kreft. Svulsten vokste rett og slett veldig fort, og det var en veldig hissig krefttype, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer