Multippel Sklerose

Da Marita fikk MS, ba hun ektemannen forlate henne

– Jeg får ofte høre «du ser jo så bra ut», men med mindre du har røntgensyn, vet du ikke hvordan det står til på innsiden.

TØFF BESKJED: Da Marita fikk den alvorlige diagnosen, ba hun ektemannen Jørn Ove om å finne seg en annen. FOTO: Privat
TØFF BESKJED: Da Marita fikk den alvorlige diagnosen, ba hun ektemannen Jørn Ove om å finne seg en annen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Om man bare raskt klikker seg gjennom Instagram-bildene til Marita Stenhaug Johansen (39), danner man seg lett et inntrykk av ei søt og blid dame med masse energi.

Kontoen hennes domineres av flotte bilder fra styrketrening og løpeøkter, samt turer i skog og mark med datteren Lotta (10) og ektemannen Jørn Ove (42).

Men før du avskriver henne som «nok en treningsinfluenser i sosiale medier», bør du vite dette; for noen år siden måtte Marita bruke krykker og elektrisk rullestol for å komme seg rundt, da bare noen få meters gange gjorde henne helt utslitt.

Slet med daglige smerter

Marita, som er bosatt like utenfor Tromsø, har helt siden ungdomsårene vært plaget med helsa. Hun slet med uforklarlig utmattelse, kraftsvikt, nummenhet, hodepine og stive muskler. I tillegg hadde hun kognitive problemer og store daglige smerter.

Ingen leger eller behandlere kunne imidlertid finne noe feil med jenta, som på den tiden var aktiv innen hestesport og bilcross.

– Jeg måtte med sorg i hjertet gi slipp på disse aktivitetene, da kroppen ikke hang med på det jeg ville gjøre. Det var ekstra tungt å gå rundt å kjenne på følelsen av at noe var galt, når ingen kunne finne noe galt med meg, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer