Fengselshotellet i Arendal:

Da Marta falt for BI-studenten Audun, ante hun ikke dette om fortiden hans

- Det er liksom enkelt å «ta meg» for valget mitt, siden jeg er kvinne.

FENGSELSHOTELLET I ARENDAL: I fjor sommer åpnet et litt annerledes hotell i Arendal. For Fengselhotellet er et tidligere ekte fengsel og byr på ekte fengselsfølelse for store og små. FOTO: Anne Elisabeth Næss.
FENGSELSHOTELLET I ARENDAL: I fjor sommer åpnet et litt annerledes hotell i Arendal. For Fengselhotellet er et tidligere ekte fengsel og byr på ekte fengselsfølelse for store og små. FOTO: Anne Elisabeth Næss. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er juni i Arendal. I den pittoreske sørlandsbyen har sommerturistene begynt å komme i takt med sommertemperaturen som sakte, men sikkert stiger. Bilene suser gjennom lyskryssene, noen må nok på jobb, mens noen heldige kanskje skal kjøpe seg is.

Men i en av bilene sitter det to mennesker med en helt egen tyngde i mellomgulvet. De vet at når den ene av dem nå stiger ut, vil ikke de to være sammen på denne måten igjen på veldig, veldig lenge.

Audun og Marta kysser og klemmer hverandre, sier de obligatoriske ordene som kjærester sier til hverandre når de ikke skal sees på en stund. Så går han ut av bilen, krysser plassen og ringer på portene til høysikkerhetsfengslet i Arendal fra 1862.

Fengselsbetjentene spør ikke etter telefonen hans, og han tenker heller ikke på å levere den fra seg. Audun blir sendt inn på et rom der han skal vente på å bli fengslet. Fra vinduet kan han se den jenta han elsker. Hun sitter fortsatt i bilen utenfor og nå bryter hun sammen.

- Det var den absolutt verste dagen i mitt liv. Audun får tårer i øynene når han tenker tilbake på den sommerdagen i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer