Emetofobi

Da Sara Emilies samboer begynte å spy, låste hun ham inne på soverommet i tre dager

- Jeg var livredd.

EMETOFOBI: – Ingen liker oppkast, det ser ekkelt ut og lukter enda verre. Men for meg henger ikke angsten på greip. FOTO: Privat
EMETOFOBI: – Ingen liker oppkast, det ser ekkelt ut og lukter enda verre. Men for meg henger ikke angsten på greip. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Redselen for at noen skulle bli fulle og kaste opp, tok bort mye av gleden fra meg på fest i ungdomstiden, da alt nytt og spennende skulle prøves. Det andre syntes nok alkohol var spennende, i mitt hode representerte det en fare, sier Sara Emilie Tandberg om tenårene.

– Fyll kan man holde seg unna, men jeg har nå fått tre barn, og alle barn får omgangssyke innimellom, det er ikke noe jeg kan kontrollere. Ofte blir de voksne i huset også smittet. Angsten for å få ukontrollert oppkast inn i huset, setter en del begrensinger, både i mitt og min families liv.

Oppkast har alltid skremt henne

Moren til Sara har fortalt at datteren håndterte andres oppkast dårlig allerede som liten. Hvis noen i barndomshjemmet kastet opp, reagerte Sara langt mer enn situasjonen skulle tilsi. Veldig ofte endte det med at hun kastet opp av angst.

– Det er mest ukontrollert oppkast som setter meg helt ut. Derfor blir jeg selv aldri full, og jeg begynner å skjelve og gråte hvis noen blir fulle og sovner i nærheten av meg. Da vet jeg at de plutselig kan spy og klarer overhodet ikke å ha det hyggelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer