Ensomhet:

Da Sarah (25) innså at hun ikke hadde andre venner enn typen, tok hun dette grepet

- Det er mange som ikke har nære venner, men det er aldri for sent.

ENSOMHET: Sarah Nicolaysen har kjent på ensomhet hele livet, men valgte til slutt å ta grep. FOTO: NRK.
ENSOMHET: Sarah Nicolaysen har kjent på ensomhet hele livet, men valgte til slutt å ta grep. FOTO: NRK. Vis mer
Publisert

- Ja, det er mye skam rundt det å ikke ha venner.

Det mener Sarah Nicolaysen, som selv har kjent veldig på hvordan det er å føle seg alene og ikke ha noen nære venner å ringe til. Hun kunne blitt sittende i sin ensomhet, men valgte i stedet å ta grep om situasjonen - på en noe uortodoks måte. Og det skal vi snart komme nærmere inn på. Men først litt om ensomhet og hvem som rammes:

For aldri har vi hatt flere plattformer å kommunisere på enn det vi har i dag. Vi bombarderes sosialt fra alle kanter. Likevel virker det som unge i dag mer ensomme enn før. Hvorfor er det slik?

Mer oppmerksomhet

KK har tidligere skrevet at undersøkelser viser at 20 prosent av nordmenn føler seg ensomme, og det er mer utbredt blant eldre, og voksne under 30 år. Det har gjerne en sammenheng med flytting, endt studietid, og pensjonisttilværelsen.

Dette understøttes av SSB (Statistisk sentralbyrå). De skriver i en artikkel om temaet at hverken norske eller internasjonale studier tyder på noen generell økning av ensomheten i samfunnet, men at flere undersøkelser har vist en økning blant ungdom. Og da særlig etter koronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer