Mammaliv:

Da sønnen var baby, dro Sara til sjøs i tre måneder

– Det var sårt å være i Buenos Aires mens Nils’ ettårsdag ble feiret i Kristiansand. Men det var nok verst for meg.

TIL SJØS: Fra 2018 har Sara vært ansatt som andremaskinist i Color Line, den første kvinnelige andremaskinisten. FOTO: Morten Sundbye
TIL SJØS: Fra 2018 har Sara vært ansatt som andremaskinist i Color Line, den første kvinnelige andremaskinisten. FOTO: Morten Sundbye Vis mer
Publisert

Sara Søreng (29) har gjort et utradisjonelt valg. Hun mener det ikke er nødvendig å velge mellom barn og karriere, og sier ja takk, begge deler. Sønnen Nils er nå fire år. Han er vant til at mamma er borte på jobb i perioder. Slik er hans verden.

Sara forteller at Nils har en fantastisk pappa, som stiller opp og tar vare på sønnen på best mulig måte. Familien flyttet fra Borre i Vestfold til Kristiansand da Nils var baby, de ville bo nærmere Saras mamma. Bestemor er også en viktig omsorgsperson for Nils, og en viktig brikke i familiepuslespillet.

– Nils synes det er stas å få være hos bestemor, som tar ham imot med åpne armer når vi ikke får kabalen til å gå helt opp, sier Sara.

– Han stortrives også i barnehagen, og er en blid og fornøyd gutt. Vi har selvfølgelig hele tiden vært obs på eventuelle tilknytningsproblemer, og det manglet ikke på advarsler da jeg valgte å dra til sjøs da Nils var seks måneder. Heldigvis har mine nærmeste venner og familien støttet valget mitt hele tiden.

Ikke som alle andre

Sara vokste opp med mamma og en søster i Kristiansand. Hun har alltid hatt lyst på en spennende, givende og annerledes jobb, og er ikke redd for å gå nye veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer