Ungdom med kreft:

Da Thea falt på håndballbanen, var smertene i håndleddet uutholdelige

– Røntgenbildene viste ingen tegn til brudd, så jeg endte til slutt på Radiumhospitalet. Der fikk jeg forklaringen.

KREFT: Thea hadde en såkalt kjempecelletumor i handleddet - og har operert flere ganger. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
KREFT: Thea hadde en såkalt kjempecelletumor i handleddet - og har operert flere ganger. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

– Hvorfor meg?

Dette var den første tanken som raste gjennom hodet til Thea Sofie Thode da hun fikk diagnosen kjempecelletumor på Radiumhospitalet i januar 2018. Hun hadde aldri hørt om denne krefttypen før.

– Nå mister jeg alt håret mitt!

Var den andre tanken. Theas verden falt sammen. Hun visste ikke hvor hun skulle gjøre av seg, satt bare apatisk på sykehuset og gråt lenge. Hadde ingen kontroll over tankene, og krisemaksimerte alt som kunne skje. Kom hun til å miste armen? Dø ung? En sykepleier var sammen med Thea. Hun har vært der for Thea hele tiden, og er der fremdeles.

– Det er godt å ha en som kjenner hele sykdomshistorien min. Bare det å vite at jeg kan ringe sykepleieren gir meg trygghet, sier Thea, som er fra Holmestrand, men som nå bor og studerer på Lillehammer.

Hun forteller om foreldre og søsken som har støttet henne så godt de har kunnet, om gamle venner som aldri har sviktet og om nye venner hun har truffet i det gode studentmiljøet på Lillehammer. Thea forteller også om håndballen, det var på håndballbanen alt startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer