True Crime

- Da vi spurte hvorfor de hadde drept Skylar svarte hun kaldt: vi likte henne bare ikke

16-åringene Shelia og Rachel drepte bestevenninnen og holdt det skjult i et halvt år.

TRUE CRIME: Shelia Eddy (t.v.) og Rachel Shoaf (midten) drepte bestevenninnen Skylar Neese (t.h.) en varm julidag i 2012. Det skulle gå et halvt år før venninnene innrømmet den grove ugjerningen. Dette bildet la Sheila ut på Twitter-profilen sin fire måneder før drapet. Foto: Skjermdump Twitter // @_sheliiaa
TRUE CRIME: Shelia Eddy (t.v.) og Rachel Shoaf (midten) drepte bestevenninnen Skylar Neese (t.h.) en varm julidag i 2012. Det skulle gå et halvt år før venninnene innrømmet den grove ugjerningen. Dette bildet la Sheila ut på Twitter-profilen sin fire måneder før drapet. Foto: Skjermdump Twitter // @_sheliiaa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16-åringene Shelia Eddy, Skylar Neese og Rachel Shoaf fra Morgantown i West Virginia i USA var som tenåringsjenter flest. De elsket å henge med hverandre, finne på sprell og å ta «gruppeselfies» som de la ut på sosiale medier. Shelia og Skylar ble kjent med hverandre da de var åtte år, og de to ble raskt gode venninner med Rachel da alle tre begynte på samme videregående skole i 2010. (PSST: Dette er 6 av de mest brutale seriemorderne gjennom tidene)

Men i begynnelsen av juli 2012 var det hele over. Morgenen den 6. juli oppdaget Skylars far, Dave Neese, at datteren ikke lå i sengen slik hun skulle. Ved nærmere ettersyn fant han en benk under det åpne vinduet hennes, som indikerte at tenåringsdatteren i løpet av natten hadde sneket seg ut.

Da hun ikke dukket opp på jobb noen timer senere begynte varsellampene å blinke hos foreldrene. Skylar hadde aldri tidligere vært borte fra jobb, og ble ansett som en svært pliktoppfyllende jente. Politiet ble koblet inn, og med på leteaksjonen etter 16-åringen var blant andre venninnen Shelia Eddy og hennes mor. 

Men Skylar var ingen steder å finne. 

SPORLØST FORSVUNNET: Dette bildet av foreldrene Dave og Mary Neese er tatt tre måneder etter at datteren Skylar forsvant. Det skulle enda gå tre måneder før de fikk vite sannheten. At datteren var blitt knivstukket og drept av sine to bestevenninner. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: Dette bildet av foreldrene Dave og Mary Neese er tatt tre måneder etter at datteren Skylar forsvant. Det skulle enda gå tre måneder før de fikk vite sannheten. At datteren var blitt knivstukket og drept av sine to bestevenninner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

- Jeg var livredd. Jeg visste ikke hvor datteren min var

Samme kveld ringte Sheila til Skylars foreldre for å fortelle hva de hadde gjort etter at de snek seg ut fra hjemmene sine natt til 6. juli. 

- Sheila forklarte at hun, Skylar og Rachel hadde sneket seg ut i 23-tiden kvelden i forveien og at de hadde kjørt rundt i byen, mens de hadde røyket hasj. Til slutt hadde de kjørt Skylar tilbake til huset. Det vil si, de hadde sluppet henne av noen meter fra huset, fordi Skylar var redd for at hun skulle vekke oss når hun snek seg tilbake inn i huset igjen, har Mary Neese tidligere uttalt i programmet «20/20», ifølge ABC News

Men ifølge overvåkningskameraer plassert utenfor oppkjørselen til familien Neese snek 16-åringen seg ut 01.30. Ikke 23 på kvelden slik Sheila hadde forklart. 

- Jeg var livredd. Jeg mener, jeg visste ikke hvor datteren min var. Det var helt forferdelig, har Dave Neese uttalt i «20/20». 

FIKK 30 ÅR BAK MURENE: Rachel Shoaf ankommer rettshøringen i februar 2014.  Hun innrømmet drap på venninnen og ble dømt til 30 års fengsel. Foto: NTB Scanpix
FIKK 30 ÅR BAK MURENE: Rachel Shoaf ankommer rettshøringen i februar 2014. Hun innrømmet drap på venninnen og ble dømt til 30 års fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Drapssaken om Kitty Genovese og de 38 øyenvitnene ble skolepensum

Ifølge politikorporal Ronnie Gaskins ville rykter i tiden etter forsvinningen ha det til at den 16 år gamle jenta hadde vært på fest hvor hun hadde tatt en overdose.

- Hun døde. Folk fikk panikk og de kvittet seg med liket, har han sagt til ABC News.

Men det var politietterforsker Jessica Colebank som til slutt fikk det for seg at de to venninnene hennes, Sheila og Rachel, skjulte noe.

- Sheila var blottet for følelser. Hun viste ingen tegn på sorg og var helt iskald under avhørene. Historiene de fortalte var helt like, ord for ord. Ingen historier kan være helt like, med mindre de er innøvd. Magefølelsen min sa at «Sheila skjuler noe og Rachel er livredd», sier Colebank i etterforskningsprogrammet «20/20».

LES OGSÅ: Norske Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i 2008. Saken er ennå ikke oppklart

Guidet politiet til liket av den døde 16-åringen

Både informasjon fra overvåkningskameraene og mobilutskriftene deres tydet på at de to tenåringsjentene ikke fortalte sannheten. Fem måneder etter at Skylar forsvant fikk Rachel et nervesammenbrudd og ble lagt inn på psykriatisk avdeling.

I januar 2013 innrømmet Rachel at hun og Sheila hadde knivstukket venninnen til døde. Hun gikk med på å guide politiet til der hvor liket av den 16 år gamle jenta var begravet. Hun ble funnet i Pennsylvania-skogen rundt 48 kilometer fra hjemmet sitt. Blodspor ble også funnet i bilen til Sheila.  Politiet hadde dermed nok til å arrestere de to jentene for drap.

- Da vi spurte Rachel hvorfor de hadde drept Skylar svarte hun kaldt: «vi likte henne bare ikke», har politikorporal Ronnie Gaskin fortalt til ABC News.

Men før arrestasjonen presterte Sheila å legge ut en morbid melding på Twitter. Åtte måneder etter at venninnen forsvant la hun ut en bildekollasje av seg selv, Rachel og Skylar med teksten: «Hvil i fred, Skylar. Du kommer ALLTID til å være bestevennen min. Jeg savner deg mer enn du aner».

- De er der de hører hjemme: langt borte fra sivilisasjonen, innesperret som dyr

1. mai 2013 overga Rachel seg til Monongalia County Circuit Court og erkjente at hun var skyldig i drap. Samme dag ble Sheila arrestert på en parkeringsplass i nærheten. Rettshøringen pågikk i 2014, og da de var over fikk Rachel en dom på 30 år i fengsel, mens Sheila ble dømt til livstid. Jentene, som hadde blitt 18 år da rettssaken pågikk, ble dømt som voksne.

- Sheila var en del av familien, og var som en datter for oss. De er begge to psykopater, og de er akkurat der de hører hjemme: langt borte fra sivilisasjonen, innesperret som dyr. For det er dét de er - dyr, har Dave Neese, som mistet sitt eneste barn julidagen for fem år siden, sagt til «20/20».

LESTE OPP BREV: Rachel Shoaf under rettshøringene i februar 2014. Her leser hun opp et egetskrevet brev til foreldrene til drapsofferet Skylar Neese. Foto: NTB Scanpix
LESTE OPP BREV: Rachel Shoaf under rettshøringene i februar 2014. Her leser hun opp et egetskrevet brev til foreldrene til drapsofferet Skylar Neese. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer