Victor Sotberg

Da Victor Sotberg prøvde å stå opp for seg selv gikk det ikke helt etter planen

- Jeg turte ikke å gjøre det igjen.

VICTOR SOTBERG: Når hverdagen var skummel og vanskelig, ble gaming en arena hvor Victor kunne føle seg flink. Noe han tror mange barn og unge kan kjenne seg igjen i. FOTO: Jarran Flokkman
VICTOR SOTBERG: Når hverdagen var skummel og vanskelig, ble gaming en arena hvor Victor kunne føle seg flink. Noe han tror mange barn og unge kan kjenne seg igjen i. FOTO: Jarran Flokkman Vis mer
Publisert

– Alle trenger en verden man kan rømme til en gang iblant. Et sted man kan være for seg selv, hvor man ikke trenger å bekymre seg for det som skjer i verden eller for hva alle andre tenker, sier programleder Victor Sotberg (31).

Sammen med illustratør og serieskaper Odin Helgheim (27) er han aktuell med boken «Edelmot».

Boken retter seg mot barn og unge, og er den første i rekken av en triologi om to bestevenner i en virtuell fantasiverden hvor man kan leve som man vil.

Det er drama, action og vakre illustrasjoner, alt det man kan forvente seg av en bok i fantasysjangeren.

Inspirert av egen oppvekst

Victor og Odin har brukt seg selv som hovedpersoner i historien, som er inspirert av Victors egen ungdomstid i hjembyen Steinkjer.

– Jeg ville først og fremst lage en skikkelig kul fictionbok. En bok som mange kan kjenne seg igjen i og som tar gaming og unge på alvor. Det er en coming of age bok om å finne seg selv, om kjærlighet, vennskap, status og skole. All den dritten man må gå gjennom som ung, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer