Kultur

Dagbladet får kvinnelig sjefredaktør

Tidligere nyhetsredaktør i NRK, Anne Aasheim (44), blir ny sjefredaktør i Dagbladet - og dermed landets første kvinnelige sjefredaktør i en stor, landsdekkende avis.

Foto: Ole Kaland, NRK
Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
30. mars i fjor forlot Aasheim stillingen som nyhetsredaktør i NRK for å ta en pause.

- Nå har jeg rett og slett behov for en time-out hvor jeg skal dyrke livet og kjærligheten, og ikke minst ta en lengre reise som jeg har planlagt i lang tid, sa Anne Aasheim til NTB dengang.

Nå er pausen over. 14. august starter hun i jobben som Dagbladets sjefredaktør, en avis som den siste tiden har slitt med flere tyngre problemer. Avisa går i øyeblikket med underskudd. Men Aasheim er vant til å takle storm i kastene. Da hun tok over stillingen som nyhetsredaktør i NRK, måtte hun si opp 85 medarbeidere.

- Som sjef må du tåle bråk og uro. Jeg blir ikke engstelig av støy. Det har aldri tatt fra meg nattesøvnen, sa hun til Dagbladet i 2001.

Når hun tiltrer stillingen som sjefredaktør i august, legger hun ikke skjul på at hun vil skjerpe avisas kvinneprofil.

- Om dere spør om en kvinnelig redaktør vil sørge for en enda tydeligere kvinneprofil, så er svaret kort og greit «ja», sa Aasheim ifølge dagbladet.no på et allmøte i dag.

Foto: Ole Kaland, NRK
Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer