Kultur

Dagbladets redaktør går av

Tre tøffe år var nok for Thor Gjermund Eriksen.

Publisert
Sist oppdatert
Dagbladets redaktør meddelte i dag at han trekker seg fra stillingen. Den oppsiktsvekkende nyheten ble presentert for de ansatte på et allmøte. - Man trenger en leder som er 100 prosent motivert og som har all den energien som må til. Nå mener jeg det er riktig både for Dagbladet og for meg at det kommer en ny ansvarlig redaktør, sa en rørt Eriksen til de ansatte.Han går fra stillingen med umiddelbar virkning. Lars Helle, per i dag redaktør for Magasinet, blir konstituert som ansvarlig redaktør. Eriksen trekker seg bare en uke etter at nyhetsredaktør Eivind Ljøstad tok avskjed med avisa. Også i VG er det lederskifte på gang: nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth trakk seg tidlig i februar for å bli sjef for nettstedet N24.no, som er eid med 60 prosent av Aftenposten Multimedia og 40 prosent av VG Multimedia. Thor Gjermund Eriksen medgir at det har vært tøffe år i Dagbla-huset.- Det har vært tre vanskelige år som sjef. Jeg mener vi har tatt de riktige beslutningene, men i et mediehus vil det alltid gjenstå noe, sier Eriksen til Dagbladet.no.Styreleder i AS Dagbladet og konsernsjef Cato Hellesjø i Avishuset Dagbladet beklager Eriksens avgjørelse.- Det har vært en trist dag siden styret ble informert om Eriksens beslutning. Vi har motvillig måttet akseptere beslutningen og beklager dette i stor grad, sier Hellesjø.Thor Gjermund Eriksen ble sjefredaktør i avisen i 2003. Avisens opplag har sunket kraftig de siste par årene. Siden forsommeren har Eriksen ledet en storstilt omstillings- og nedbemanningsprosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer