Kultur

Dahlgrens dagbok

Den svenske sangeren Eva Dahlgren med personlig bok.

Publisert
Sist oppdatert
Svenske Eva Dahlgren er mest kjent som suksessrik sanger og låtskriver. Nå gir hun ut boken Hvordan man nærmer seg et tre, som hun selv beskriver som en «färdbok». I dagboksform tar hun oss med på en kreativ reise i livet sitt. Fra de første ideene formes inne i henne og til hun står på scenen med sangene sine.Hvordan man nærmer seg et tre er Eva Dahlgrens første voksenbok. Hun har tidligere skrevet for barn. Mest kjent er hun som en av Sveriges beste sangere og låtskrivere. Det er en karriere hun bevisst og systematisk har bygd opp siden 1979, da hun – motvillig – deltok i svensk Melodi Grand Prix. Med albumene Ett fönster mot gatan (1984) og Ung och Stolt (1987) etablerte hun seg som en sanger med tekster som berørte, og i 1991 fikk hun sitt store gjennombrudd med albumet En blekt blondins hjärta. Om sin første voksenbok sier hun blant annet: - Boken handlar hovedsakelig om jobben min. I utgangspunktet skrev jeg den for meg selv, så tonen er nok en annen enn den ville ha vært hvis jeg hele tiden hadde skrevet med tanke på andres øyne. Nå gir den derfor også et innblikk i privatlivet mitt på en helt annen måte enn sangtekstene mine gjør.Les utdrag fra Eva Dahlgrens dagbok i denne KK, i salg fra mandag 12. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer