Daimiskake

Daimiskaken som garantert vil imponere

Denne deilige iskaken kan du ha på lur i fryseren hvis det kommer uventede gjester på en varm sommerdag.

KJØLENDE: Perfekt kake på en varm sommerdag.
 Foto: All Over Press
KJØLENDE: Perfekt kake på en varm sommerdag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Daimiskake med sjokolade er en sikker vinner å servere til både store og små! Denne oppskriften holder til mange kakemonser.

Daimiskake

(12–14 biter)

Nøttemarengsbunn:3 eggehviter1 ½ dl sukker100 g finhakkede hasselnøtter50–100 g mørk sjokolade

Fyll:4 ½ dl kremfløte250 g melkesjokolade2 eggeplommerca. 100 g daim

Pynt:ca. 50 g daimkulerjordbær

1. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade.

2. Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen.

3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160o i 45–50 minutter. Avkjøl.

4. Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen.

5. Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer