<strong>KJØLENDE:</strong> Perfekt kake på en varm sommerdag.
 Foto: All Over Press
KJØLENDE: Perfekt kake på en varm sommerdag. Foto: All Over Press Vis mer

Daimiskake

Daimiskaken som garantert vil imponere

Denne deilige iskaken kan du ha på lur i fryseren hvis det kommer uventede gjester på en varm sommerdag.

Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Daimiskake med sjokolade er en sikker vinner å servere til både store og små! Denne oppskriften holder til mange kakemonser.

Daimiskake

(12–14 biter)

Nøttemarengsbunn:
3 eggehviter
1 ½ dl sukker
100 g finhakkede hasselnøtter
50–100 g mørk sjokolade

Fyll:
4 ½ dl kremfløte
250 g melkesjokolade
2 eggeplommer
ca. 100 g daim

Pynt:
ca. 50 g daimkuler
jordbær

1. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade.

2. Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen.

3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160o i 45–50 minutter. Avkjøl.

4. Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen.

5. Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.

6. Løsne kanten og legg kaken på fat. Pynt med daimkuler og jordbær.

DAIMISKAKE: Nøtter, sjokolade, is og Daim, kan det bli bedre? Foto: All Over Press
DAIMISKAKE: Nøtter, sjokolade, is og Daim, kan det bli bedre? Foto: All Over Press Vis mer

Her får du flere iskaker og is:

Sommerens kakefest

- Daimis

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer