Dalton (22) kunne ikke svømme - druknet på bryllupsreise

- Tre dager i bryllupsboblen ble brått snudd om til et mareritt, sier enken Cheyenne Cottrell.

FRA BRYLLUP TIL BEGRAVELSE: Lørdag 27. juli giftet Dalton Cottrell og Cheyenne Cottrell, begge 22 år, seg i Kansas. Fem dager senere døde brudgommen som følge av en drukningsulykke i Florida, mens paret var på bryllupsreise. FOTO: Gofundme.com
FRA BRYLLUP TIL BEGRAVELSE: Lørdag 27. juli giftet Dalton Cottrell og Cheyenne Cottrell, begge 22 år, seg i Kansas. Fem dager senere døde brudgommen som følge av en drukningsulykke i Florida, mens paret var på bryllupsreise. FOTO: Gofundme.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det unge ekteparet Dalton Cottrell og Cheyenne Cottrell, begge 22 år, forlovet seg i januar og giftet seg i Kansas lørdag 27. juli - og alt lå tilrette for en lykkelig fremtid for det nygifte paret.

Dalton, som studerte til å bli pastor, var født og oppvokst i Iowa i Midtvesten, og hadde aldri lært seg å svømme. Han og kona hadde lagt bryllupsreisen til Florida, og hygget seg i vannkanten på St. Augustine beach, da en kraftig tidevannsbølge tok tak i den unge mannen.

Bølgen dro han utover og under vann. Kona prøvde iherdig å få ham opp, men de kraftige understrømmene gjorde det umulig for henne å redde ham. Ifølge politiet klarte til slutt en livvakt å få ham opp på et padlebrett.

- Da var han grå i ansiktet og frådet ut av munnen, har politiet uttalt ifølge Today.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg i en alder av 22 år skulle bli både kone og enke så fort

Livvakten utførte hjerte- og lungeredning på den 22 år gamle mannen, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død 14:12 den 30. juli - fem dager etter 22-årsdagen sin.

ÅSTEDET: Det var på St. Augustine beach i Florida at dødsulykken fant sted. FOTO: NTB Scanpix
ÅSTEDET: Det var på St. Augustine beach i Florida at dødsulykken fant sted. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I et post på sin private Facebook-profil har enken Cheyenne skrevet et sterkt innlegg, hvor hun bekrefter ektemannens dødsfall.

«Tre dager i bryllupsboblen, ble brått snudd om til et mareritt for Cottrell-familien og for meg personlig. Mange av dere vet dette allerede, men mange gjør det ikke; så familien og jeg bestemte oss for å bekrefte den grusomme nyheten her på Facebook, selv om dette ikke er stedet jeg ønsker å bekrefte det eller i det hele tatt si det. I går ettermiddag, mens vi var på stranden, bestemte Herre seg for å hente hjem min mann til seg. Det er så mye frykt og usikkerhet som farer gjennom meg. Mine foreldre kom ned i dag morges, for å være sammen med meg, mens jeg nå tar fatt på neste reise. Jeg hadde aldri trodd at jeg i en alder av 22 år skulle bli både kone og enke så fort. Vær så snill å be for meg og familien mens vi nå sørger. For øyeblikket er det ingen detaljer rundt begravelsen, men vi vet mer om de neste dagene. Jeg elsker deg så mye, Dalton Cottrell», skriver hun i innlegget.

Parets venn, Robin Schneider, har tatt initiativ til en pengeinnsamling via Gofundme for å dekke utgiftene for begravelsen. Fredag ettermiddag, tre dager etter den fatale ulykken, hadde det kommet inn 26 781 dollar av målet på 30 000 dollar.

«27. juli var vi vitne til den fantastiske feiringen som Herren hadde bidratt til, både for dem separat og sammen. Aldri har det vært et par vakrere enn dem, som fortjente en fremtid så lys som det de gjorde. 30. juli ble Dalton overmannet av en tidevannsstrøm i Florida, og dessverre druknet han. Selv om vi nå vet at han er sammen med Herren, sitter Chyenne igjen og må betale for en begravelse tre dager etter å ha betalt for et bryllup. Våre hjerter er knust på vegne av Cheyenne og familiemedlemmene som er involvert. Vi håper du har mulighet til å bidra, nå som Cheyenne går gjennom forberedelsene med å begrave ektemannen, og be for familien», skriver Robin Schneider på Gofundme-siden.

Lokalavisen The Des Moines Register har vært i kontakt med pastor Daniel Vance, som var tilknyttet Dalton Cottrell gjennom Fellowship Baptist Church i Des Moines i Iowa. Han beskriver 22-åringen som en omsorgsfull mann, som var full av liv og som hadde et stort potensiale.

- Han kunne også vær en intens person, men Cheyenne klarte å få ham til å roe seg ned og hjalp han med å slappe av og ha det gøy. Det var spennende å se dynamikken i forholdet deres. De var perfekte for hverandre. (...) Han var alltid oppmerksom på mennesker som trengte en oppmuntring, som kanskje hadde det vondt, eller trengte hjelp. Jeg tror at de kvalitetene ville ha vært en velsignelse for folket dersom han hadde gått inn i presteskapet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer