Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
4 magre koteletter
50 g frisk ingefær
1 stort fedd hvitløk
1 grønn chili
4 dl ris
6 dl vann
1/2 rødløk
2 gulrøtter
1 purre
2 ss olje
salt og pepper
2 ts gurkemeie
Start med å koke risen. Skrell ingefæren, og hakk den fint sammen med hvitløk og chili. Skjær vekk alt fettet på kotelettene og legg hvert stykke på aluminiumsfolie. Fordel chiliblandingen på kotelettene og dryss over med salt og pepper. Lukk pakkene og sett dem i ovnen på 180° i 20 minutter. Finhakk rødløk, skjær purren i strimler, skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Ha olje i en panne, deretter gurkemeie og grønnsakene. La det steke noen minutter. Tilsett risen og stek videre noen minutter. Servér kotelettene sammen med den stekte risen.
