Rolf

Dårlig humør kan behandles

Har sinnsstemningen din lett for å endre seg, uten naturlig forklaring, kan det ha en biokjemisk forklaring. Manglende stoffer i hjernen ofte årsaken!

Publisert
Sist oppdatert

Hjernen din er konstant utsatt for påvirkning av mange ulike stoffer som vil påvirke humør og stemningsleie. Bestemte vitaminer, mineraler og sporstoffer, signalstoffer i sentralnervesystemet og hormoner er med på å styre dette. Får hjernen for lite – eller for mye – av noen av disse stoffene – kan det gi store humørsvingninger.

 

Magnesiummangel:

De fleste nordmenn har altfor lite magnesium i kroppens vev og organer, og dette kan være en av hovedårsakene til humørsvingninger. Magnesium påvirker og regulerer nervefunksjoner og produksjonen av signalstoffer, slik at det virker beroligende og stabiliserende på humøret. Det påvirker også hjernens hormonproduksjon og særlig hjernens to viktigste hormonstoffer – dopamin og serotonin. Disse stoffene sørger for godt, stabilt humør og emosjonell velvære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer