Dessert

Darling cherry almond pie med søt dobbel deig

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal


Deig
250 g siktet hvetemel
klype salt
50 g knuste mandler
85 g melis
175 g usaltet kaldt smør, i terninger
1 stor eggeplomme
1 ts iskaldt vann

Fyll
500 g kirsebær, steinfrie
skoldede mandler, delt på langs, til å fylle i kirsebærene
2 ts maismel
1–2 ss sukker etter smak

Deig: Bland mel, salt, malte mandler og melis i en foodprocessor. Tilsett smøret og kjør til det smuler seg. Bland forsiktig i eggeplommen og vannet slik at det blir en deig.
Hvis det er for lite væske, ha i ørlite iskaldt vann. Legg deigen i plast og avkjøl. Stikk mandler i bærene og bland i sammen med maismel og sukker. Del deigen i to, den ene litt
mindre enn den andre. Rull ut den minste deigen på en lett melet overflate og ha den over i en form. Pass på at deigen går over kanten på formen. (Denne deigen er ikke enkel å arbeide med, løsningen kan være å trykke den ut i formen.) Ha i fyllet. Pensle toppen på
kanten med kaldt vann og kjevle ut den andre deigen. Hvis det er vanskelig å få den
opp kan du prøve å rulle den rundt kjevlen for så å rulle den ut igjen over paiformen. For å lukke paien, klemmer du rundt kantene med tommelen eller den flate siden på en kniv.
Fjern overflødig deig ved å dytte den rundt kanten slik at paien ikke krymper for mye. Lag et lite hull i midten av deigen slik at damp kan forsvinne ut. Stek i ovn på 200° i 20 minutter. Sett ned varmen til 180° og bak i 10 minutter til, eller til deigen er gyllen. Server paien varm eller romtemperert. Dryss over sukker.

Darling cherry almond pie med søt dobbel deig
Darling cherry almond pie med søt dobbel deig Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer