Kreftsyk:

- Datteren min har hele livet foran seg, mens moren min risikerer å dø

Legene i Norge kan ikke gjøre henne frisk, men i USA øyner Selda og søstrene håp for moren.

KREFTSYK: Moren til NRK-profilen Selda Ekiz er alvorlig syk. Nå søker de om behandling i utlandet. FOTO: Privat
KREFTSYK: Moren til NRK-profilen Selda Ekiz er alvorlig syk. Nå søker de om behandling i utlandet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det er en fortvilende situasjon hvor vi føler det er satt en prislapp på mamma, sier Selda Ekiz (36).

I mars i år fikk NRK-programlederen og den øvrige familien beskjed om at moren Gulistan Ekiz (65) var akutt syk. Hun hadde falt om hjemme i huset i Sande utenfor Drammen.

– Hun hadde flere av de symptomene som en slagpasient får. Vi fryktet en stund at mamma hadde fått slag. Det viste seg ikke å stemme, forteller Selda. Men både familien og legene hadde en klar mistanke om at noe likevel ikke stemte. En grundig undersøkelse avdekket at Gulistan har kreft, en hissig form for lymfekreft som heter CNS lymfom. Kreftcellene hadde funnet veien til hodet, og svulster i hjernen ble dermed påvist.

– Mamma ble satt på cellegift. Håret forsvant og det tæret på kreftene, men det viktigste var at kroppen hennes responderte bra på cellegiften. Vi øynet et håp om at hun ville bli frisk, forteller NRK-programlederen til Se og Hør.

Da moren ble akutt syk første gang sist vinter, valgte Selda å ta en kort pause fra TV-suksessen «Alle mot 1» på NRK. Her er TV-seerne vant til å se en sprudlende Selda i aksjon sammen med kollega Ole Rolfsrud (45) på lørdagskveldene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer