Tone Damli Aaberge

David Eriksen: – Jeg ble forbannet

Slik reagerte stjernemanageren da han fikk vite om forholdet mellom Tone Damli og Aksel Hennie.

TONE OG AKSEL: Tone Damli og Aksel Hennie viste seg for første gang som par under filmfestivalen i Haugesund i august 2009. Paret endte sitt forhold - og forlovelse, i våres.  Foto: All Over Press
TONE OG AKSEL: Tone Damli og Aksel Hennie viste seg for første gang som par under filmfestivalen i Haugesund i august 2009. Paret endte sitt forhold - og forlovelse, i våres. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
David Eriksen er produsent og låtskriver, men kanskje mest kjent som manager for Tone Damli.

I et åpenhjertig intervju i KK forteller han om sitt forhold til artisten, og om hvordan han reagerte da en nyforelsket Tone Damli ikke informerte ham om romansen med Aksel Hennie.

– Jeg skjønte ingenting da pressen ringte. Folk hadde sendt inn bilder av Tone og Aksel sammen på Gardermoen til samtlige norske avis- og magasinredaksjoner, sier Eriksen.

- Ble forbannet


«Kan Tone Damli og Aksel Hennie komme til gate?». Historien om det hemmelig nyforelskede paret som ble ropt opp på Gardermoen på vei til London, er nesten for god til å være sann.

Men for manager David Eriksen var det alt annet enn fornøyelig da pressen bombarderte ham med telefoner og spørsmål, som han ikke ante hva han skulle svare på.

Da ble jeg forbannet. Jeg er verdens snilleste manager, men da var jeg veldig bestemt, sier Eriksen til KK.

LES OGSÅ: Se Tones fantastiske stilforvandling

DAVID OG TONE: Manager David Eriksen har et nært forhold til sin artist Tone Damli, og i intervjuet i ukens KK forteller han at han ser på henne både som  bestevenn, datter og lillesøster. (Foto All Over Press)
DAVID OG TONE: Manager David Eriksen har et nært forhold til sin artist Tone Damli, og i intervjuet i ukens KK forteller han at han ser på henne både som bestevenn, datter og lillesøster. (Foto All Over Press) Vis mer

Ville beskytte Tone

Eriksen driver selskapet Eccentric Music, med flere artister i stallen. Nylig dro han i land en internasjonal managerkontrakt for Grand Prix-Adelén med selveste Simon Fuller, mannen bakom blant annet Spice Girls.

Selv har David hatt flere listeplasseringer i USA som låtskriver, og har arbeidet med navn som Lindsay Lohan, Nick Lachey og Jessica Simpson.

Som manager er han ikke i tvil om hva som var viktigst for ham da det ble slutt mellom Tone Damli og Aksel Hennie:

– Å beskytte Tone. Forsåvidt å beskytte begge to, til de fikk ro til å fordøye bruddet. Vi snakker om to mennesker jeg er veldig glad i her, sier Eriksen.

LES OGSÅ: - Bruddet var en gave

KK 46, i salg fra fredag
KK 46, i salg fra fredag Vis mer

Tok Tone med på familieferien

Da nyheten om bruddet mellom Tone Damli og Aksel Hennie sprakk i media, var David Eriksen egentlig på vei til Miami på påskeferie med kona og de to barna deres. Han skjønte fort at han måtte gjøre noe:

– Tone ble med på ferien. Hun har vært hos oss siden hun var 16 år og er som et ekstra familiemedlem. Da jeg foreslo at hun skulle bli med på ferien, sa Tone: «Jeg kan ikke være med dere til Miami». «Jo», sa jeg. «For om du drar til Geilo og fester, så blir ferien min ødelagt av pressehenvendelser uansett». Vi fikk en fantastisk ferie alle sammen. Det er jo ikke sånn at Tone henger på oss hele tiden. Hun har sitt liv.

LES OGSÅ: Stjel stilen til popstjernen

Som en datter

Tone Damli har tidligere kalt manageren sin for bestevenn, far og bror.

Hva kaller David Eriksen henne?

Bestevenn, datter, lillesøster. Vi snakker om alt. Min rådgiverrolle stopper ikke ved musikken, sier David Eriksen til KK.

Hele intervjuet med David Eriksen leser du i ukens KK, i salg fra fredag15. november.

LES OGSÅ: Slik får du sprettrumpe som Tone
DAVID ERIKSEN: Den profilerte manageren David Eriksen snakker ut i ukens KK. (Foto: Pål Laukli/All Over Press)
DAVID ERIKSEN: Den profilerte manageren David Eriksen snakker ut i ukens KK. (Foto: Pål Laukli/All Over Press) Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer