Ingebjørg Bratland:

- De er like mye mine brødre for meg, som mine ­biologiske søsken

Da Ingebjørg var fire år, fortalte foreldrene at det skulle komme to gutter, David og Stian, og bo hos dem. Senere har Ingebjørg fått vite at foreldrene hennes ­hadde sett en annonse som grep dem i avisa: To brødre trengte en plass å bo.

INGEBJØRG BRATLAND: - Bunad bruker jeg bare når jeg representerer konge og fedreland, sier Bratland til KK. FOTO: Astrid Waller
INGEBJØRG BRATLAND: - Bunad bruker jeg bare når jeg representerer konge og fedreland, sier Bratland til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faren min er tonedøv, digger Ole Ivars og driver et buss-selskap. Så han er definitivt ikke kvedaren Sondre Bratland, sier Ingebjørg og ler hjertelig.

Aktuell med sin tredje soloplate er hun et kjent navn for de fleste. Men da hun slo gjennom som sanger og artist fra Vinje, med den klingende dialekten og bakgrunn fra folkemusikk, var det mange som antok at hun var datteren til den store kvedaren.

– Det morsomme er nå at det går andre veien også, at Sondre får spørsmål om han ikke er faren til ho Ingebjørg. Det kan jeg like.

Gjennombruddet til Ingebjørg Bratland kom med albumet «Heimafrå» i 2013 og tidenes turné med 150 konserter rundt i alle kriker og kroker i landet vårt sammen med Odd Nordstoga. Kanskje ikke så rart at mange trodde de var et par, noe de aldri har vært. Men moren til Odd var lenge Ingebjørgs bestevenninne, mer om det senere.

– Og du er ikke en dame som går i bunad på fest og drømmer om bondegård?

Ingebjørg Bratland ler rått igjen.

– Det er så vittig med de Synnøve ­Solbakken-­forventningene til meg. Jeg er oppvokst i et byggefelt, og moren min er faktisk halvt britisk og snakker bokmål. Jeg flytta til byen da jeg var 15 år, og er ganske sjelden hjemme på besøk. Jeg ER glad i ­natur, men bunad bruker jeg bare når jeg representerer konge og fedreland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer