Signe Lippestad

- De færreste har sixpack etter fire uker

Signe Lippestad (48) har født seks barn, og brukte 1-2 år på å få tilbake kroppen.

SIGNE LIPPESTAD OM BARN OG KROPP: - Som 20-åring føler man seg udødelig, som 48-åring skjønner man at man ikke er det. Men jeg er så takknemlig for å kunne stå opp om morgenen og være frisk. Foto: Sara Johannesen
SIGNE LIPPESTAD OM BARN OG KROPP: - Som 20-åring føler man seg udødelig, som 48-åring skjønner man at man ikke er det. Men jeg er så takknemlig for å kunne stå opp om morgenen og være frisk. Foto: Sara Johannesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Signe Lippestad (48) er gift med advokat Geir Lippestad, som var forsvarer i 22.juli-rettssaken. Tilsammen har de åtte barn, og Signe har født seks av dem.

I KK33 forteller Signe Lippestad og tre andre kvinner om sitt forhold til kroppen sin. For Signe er barna ikke å komme utenom når hun skal snakke om kroppen. Her forteller hun om fødslene og graviditeten.

LES OGSÅ: Redd for å føde

Imponert over kroppen

- Jeg har vært gjennom seks svangerskap, og selv om det sies at graviditet ikke er noen sykdom, må jeg si at jeg noen ganger synes det var forferdelig å være så kvalm og sliten.

- Aldersforskjellen mellom barna mine er 20 år, og jeg hadde klart mer overskudd da jeg var 26 enn da jeg var 46 år. Samtidig var det en helt spesiell ramme rundt min siste graviditet, da mannen min tok på seg å være forsvarer i 22.juli-saken.

SKAL BRUKES: - Kroppen er først og fremst til for å brukes, ikke for å ta seg ut, mener Signe Lippestad. Foto: Sara Johannesen
SKAL BRUKES: - Kroppen er først og fremst til for å brukes, ikke for å ta seg ut, mener Signe Lippestad. Foto: Sara Johannesen Vis mer

- Å føde derimot har jeg aldri gruet meg til. Alle fødslene mine har vært over på et par timer, og jeg opplevde alltid at kroppen min klarte å følge med i prosessen. Fødslene overmannet meg ikke, men jeg ble imponert over at kroppen kan utføre et slikt stykke arbeid. 

LES HER: Fotballfrue og magen alle snakker om

- Husker ikke hvordan kroppen var før

SAMME STØRRELSE: Ifølge Signe bruker hun samme størrelse i dag som for 20 år siden.  Foto: Sara Johannesen
SAMME STØRRELSE: Ifølge Signe bruker hun samme størrelse i dag som for 20 år siden. Foto: Sara Johannesen Vis mer

Ifølge Signe har fødslene og barna gjort at hun har lært mye om kroppen sin. Og det å komme tilbake i form etter fødselen, er noe hun har brukt god tid på.

- Barna mine har gitt meg mer respekt for hva kroppen min kan prestere.

- Jeg har brukt et år eller to på å komme tilbake til meg selv etter fødselen. De fleste har ikke sixpack etter fire uker, og du er ikke mislykket av den grunn.

- Jeg husker ikke hvordan kroppen min var før jeg fikk barn, den endrer seg jo gradvis. Jeg har nok fått noen åreknuter og noen strekkmerker, men jeg bruker stort sett samme størrelse som jeg gjorde for 20 år siden. Vi har ikke badevekt hjemme – et bevisst valg siden jeg bor sammen med så mange jenter.

LES OGSÅ: 6 av 10 kvinner er misfornøyde med kroppen

Datter i rullestol

Geir og Signe Lippestad har, siden de ble kjent i forbindelse med 22. juli-saken, også blitt mye omtalt for sitt engasjement for funksjonshemmede. Og dette har sammenheng med deres egen familie. 

- Josefine er mitt fjerde barn. Da hun var tre-fire år, merket vi at noe var galt, og hun ble utredet. Til sammen har Geir og jeg åtte barn. To av dem ble rammet av sykdom. Geirs ene datter, Rebekka, hadde en alvorlig muskelsykdom og døde i fjor. Min datter, Josefine, har en sykdom i skjelettet som gjør at hun blir kortvokst og sitter i rullestol, forteller 48-åringen, som jobber som sykepleier:

KK33 i salg fra 15. august
KK33 i salg fra 15. august Vis mer

- Det er klart at det å ha opplevd sykdom gjør meg enda mer takknemlig for å være frisk, og for alt kroppen min gjør for meg. Jeg jobber også med barn som er født syke eller med misdannelser, og jeg tenker egentlig at det er et mirakel at de fleste av oss fødes med kropper som kan puste, tisse, ta til oss næring og bevege seg.

- Jeg er selv veldig glad i å være i bevegelse. Jeg er nok ganske rastløs, med høyt energinivå, så for meg er det en gave å kunne løpe, gå og sykle. Jeg husker følelsen som barn når du løper så fort at du nesten føler at du skal lette fra bakken. Følelsen av at alt fungerer. Den følelsen får ikke Josefine oppleve.

LES OGSÅ: Slapp av og elsk kroppen din

Lite fokus på kropp

Ifølge Signe har hun alltid vært opptatt av å ha et sunt fokus i familien, og å lære barna at utseende ikke har noe å si for menneskeverd.

- Jeg har noen jenter med helt vanlige kropper, og en med en veldig annerledes kropp. Derfor er det viktig for meg å formidle god selvfølelse, at de skal bli glad i den de er, og at en kvise på haka tross alt er en bagatell. Man har den kroppen man har, men hvordan du ser ut har ingenting å si for din verdi som menneske.

- Jeg er ikke veldig forfengelig. SPA-behandlinger har jeg nesten aldri tatt meg tid til. Hvis jeg skal unne kroppen min noe luksus, må det være å kjøpe en kurv bringebær og spise den selv. Heldigvis er jeg fra naturens side mest glad i sunn mat, og jeg ønsker jo at barna mine skal være sunne også. Men vi har ikke fokus på om du er tykk eller tynn. Kroppen er først og fremst til for å brukes, ikke for å ta seg ut.

Les om de tre andre kvinnene og deres forhold til kroppen i KK33, i salg fra 15. august.

LES OGSÅ: Når mamma er nakenmodell

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer