Kongelig

De fire dronningene deler samme sorg - mistet søstrene altfor tidlig

- Som alle andre i familien grublet også jeg over om jeg kunne ha gjort mer for Gry, har dronning Sonja tidligere uttalt.

KONGELIG: Både dronning Mathilde av Belgia, dronning Máxima av Nederland, dronning Sonja av Norge og dronning Letizia av Spania har alle opplevd å miste sine søstre på tragisk vis. FOTO: NTB
KONGELIG: Både dronning Mathilde av Belgia, dronning Máxima av Nederland, dronning Sonja av Norge og dronning Letizia av Spania har alle opplevd å miste sine søstre på tragisk vis. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Dronning Maxima (50) av Nederland og ektemannen kong Willem-Alexander (54) er på norgesbesøk - det første offisielle vennebesøket på åtte år. Men det nederlandske kongeparet var selvskrevne gjester i Oslo, da Sonja og Harald feiret 80-årsdagene sine våren 2017.

Maxima og Willem-Alexander er nære venner av både vårt eget kronprinspar og kongepar, og både den yngre og den eldre generasjon har mye til felles.

Og spesielt dronning Maxima og dronning Sonja (84) har livserfaringer som gjør at de knytter ekstra sterke bånd - de har begge to mistet en kjær søster til selvmord.

Dronning Sonjas storesøster valgte å avslutte livet sitt

Vår egen dronning har vært åpen om tapet av storesøsteren Gry Henriksen, som 21. april 1970 valgte å avslutte livet.

Det ble et stort slag for daværende kronprinsesse Sonja - som i kjølvannet av hendelsen gikk gjennom en spontanabort.

I biografien Dronningen, skrevet av forfatter, journalist og professor Ingar Sletten Kolloen (70) og utgitt på Gyldendal Norsk Forlag i 2012, åpner dronning Sonja opp om søsterens dødsfall:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer