Smalltalk:

De hemmelige triksene for bedre smalltalk

- Å være pinlig ærlig, snakke om sex, svært sterke politiske meninger eller egne sykdommer er noe man bør spare seg for, sier eksperten.

SMÅPRAT: «Har du vært her før?», «hva synes du om maten?» eller «kjenner du mange her?», er eksempler eksperten mener man kan bruke. Foto: NTB Scanpix
SMÅPRAT: «Har du vært her før?», «hva synes du om maten?» eller «kjenner du mange her?», er eksempler eksperten mener man kan bruke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når det kommer til smalltalk, eller småprat som det heter på godt norsk, er det mange som stivner og mister evnen til å snakke. Hva er det som gjør det så vanskelig å snakke med nye mennesker? Og hva er den beste måten å starte en samtale på? Er været virkelig det beste å snakke om når vi ikke kjenner noen?

Dørstokkmila kan være lang når det kommer til å utfordre våre sosiale ferdigheter. Det som kan hjelpe oss i denne situasjonen, er å ha et par eksperttips i bakhodet, og bruke dem for alt det de er verdt når den pinlige stillheten melder sin ankomst.

Den pinlige stillheten

Thomas Leikvoll er stand-up komiker og forfatter, med en lang erfaring både fra tv og scene. Han har skrevet flere bøker, som blant annet «Small talk – hvordan snakke om det meste med de fleste», sammen med Erling Arvola.

Han tror at mange sliter med smalltalk av samme grunn som man unnlater seg å gjøre visse andre ting.

- Frykten for å mislykkes, å føle seg dum, og å bli sett på som teit eller kjedelig. Sannheten er midlertidig at de aller fleste setter pris på at man tar initiativ i en samtale, for da slipper man å gjøre det selv, forteller Leikvoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer