Elisabeth Asserson

- De mest utfordrende tidene vi har hatt, har vært forårsaket av Gjert

Jacob Ingebrigtsens kjæreste om: Gjerts kontrollbehov, Jacobs vinnerinstinkt og familiemiddagene hvor hun må rope for å komme til orde...

UTFORDRINGER: Det er mange utfordringer rundt det å være kjæreste og samboer til en av verdens beste løpere. Siden de kjøpte leilighet sammen nesten et halvt år siden, har Jakob kun vært hjemme hos Elisabeth i tre uker. FOTO: Astrid Waller
UTFORDRINGER: Det er mange utfordringer rundt det å være kjæreste og samboer til en av verdens beste løpere. Siden de kjøpte leilighet sammen nesten et halvt år siden, har Jakob kun vært hjemme hos Elisabeth i tre uker. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første jeg ser i det jeg tror jeg får øye på Elisabeth er en liten jente som endelig tar motet til seg for å løpe bort til henne og spørre om å få ta en selfie. Gledelig sier Elisabeth «selvsagt kan vi det!», før hun bøyer seg ned og smiler så bredt hun kan til kameraet. Den lille jenta hopper kry mot moren sin igjen og jubler over å ha møtt en kjendis.

Det er tydelig at «Team Ingebrigtsen»-sirkuset har truffet en nerve hos folk - både blant voksne og barn. Når vi tidligere har snakket med blant andre mor Ingebrigtsen, fortalte hun at etter at serien ble sendt på NRK har det ført med seg massiv oppmerksomhet, gode seertall og en mer forståelse av hvordan en hverdag til tre av verdens beste løpere faktisk kan se ut.

«Vanlige» folk har åpenbart fått en slags fascinasjon for den ekstreme løpingen og den usedvanlige dedikasjonen for idretten.

- Når jeg går med Jakob er det nesten ingen som kjenner meg igjen altså, da blir jeg satt litt i skyggen, sier hun lattermildt.

- Vi er privilegerte

Elisabeth Asserson (19) er kjæreste og samboer med den yngste av Ingebrigtsen-gutta, Jakob. De var kun 16 år gamle da de ble sammen, etter å ha startet i samme matteklasse på videregående. På det tidspunktet hadde de ingen anelse om hvor god Jakob kom til å bli. Hun husker de satt på rommet hjemme hos ham og bare fantaserte om hvor gøy det hadde vært hvis han om to år klarte å kvalifisere seg til junior-EM i 2017, og enda større: Senior-EM i 2018. Da det ble et faktum, vant han gull - og resten er historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer