Hedda Kise:

- De neste ti årene blir mine beste. Nå har jeg lagt ti års mareritt bak meg

Det er ti år siden Hedda Kise fikk hjernesvulst og lå ett år på sykehus. Nå er hun tilbake, og føler seg tryggere enn noensinne.

HEDDA KISE: Vi har slått an en prat med hele Norges Hedda Kise - om livet og kjærligheten. FOTO: Astrid Waller
HEDDA KISE: Vi har slått an en prat med hele Norges Hedda Kise - om livet og kjærligheten. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når følte du at du landet i livet?

– Jeg er i ferd med å lande nå. Nå er jeg i ferd med å leve det livet jeg selv velger – ut fra de valgmulighetene jeg har.

– Det finnes noen begrensninger, som helse, økonomi og barn, men jeg er mer tro mot mine egne behov enn jeg noen gang har vært. Jeg har alltid handlet ut fra godhet. Det betyr mye for meg å være snill og å gjøre ting for andre. Men jeg har omsider skjønt at det er på tide å begynne å gjøre ting for meg selv. Jeg, som var full av forakt for den surstoffklisjeen; den om at du må ta på din egen maske før du hjelper andre, på flyet … Jeg har tenkt at det er noe folk sier for å slippe å ta ansvar. Men nå har jeg innsett at jeg trenger den surstoffmasken, jeg også.

- Hva fikk deg til å lande?

– Høsten 2016 tok jeg et oppgjør med meg selv. Jeg så tilbake på livet og de valgene jeg hadde tatt. Det var noen mønstre der. Jeg har tatt mange valg som ikke egentlig har vært mine egne. Jeg har ofte tenkt på familie, venner og kolleger – uten å lytte til hva jeg vil. Det hadde gått så langt at jeg ikke engang visste hva jeg ville. Jeg skjønte at det var på tide å finne ut av det. Hva jeg vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer