«Norske Hemmeligheter»:

- De norske anonyme hemmelighetene avslører mange triste skjebner rundt oss

Cathrine Louise Finstad har drevet det populære nettfenomenet «Norske Hemmeligheter» i snart ti år.

NORSKE HEMMELIGHET: Hver eneste dag bruker Cathrine Louise Finstad all sin fritid på å sortere, illustrere og dele nordmenns aller dypeste hemmeligheter. Hun får i gjennomsnitt inn mellom 30 til 60 hemmeligheter daglig. FOTO: Norske Hemmeligheter
NORSKE HEMMELIGHET: Hver eneste dag bruker Cathrine Louise Finstad all sin fritid på å sortere, illustrere og dele nordmenns aller dypeste hemmeligheter. Hun får i gjennomsnitt inn mellom 30 til 60 hemmeligheter daglig. FOTO: Norske Hemmeligheter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På sosiale medier skal alle vise frem glansbildene - og overbevise andre om hvor perfekt livet er. På «Norske Hemmeligheter» ser man en mindre pyntet virkelighet, og det er utvilsomt mange som sliter.

Det sier illustratør og administrator bak Facebook-konseptet «Norske Hemmeligheter», Cathrine Louise Finstad.

KK møter henne i London, hvor hun er èn av fire norske som ble invitert til «Facebook Communities Summit» - et arrangement som har i oppgave å feire Europas aller beste gruppe- og sideadministratorer. Finstad er nemlig dama bak det superpopulære hemmelighetsprosjektet, som i dag har nærmere 5000 likerklikk på Facebook og drøye 90 000 følgere på Instagram.

- Det hele begynte med en inspirasjonsboost fra det amerikanske konseptet «Post Secret». Jeg kjøpte en bok og fant fort ut at dette var noe jeg ønsket å se nærmere på - fenomenet med å helt anonymt dele nordmenns aller største hemmeligheter med omverden.

Dette var i 2009. Nå har Finstads prosjekt samlet inn over 100 000 norske hemmeligheter, som omhandler alt fra kjærlighetsproblemer, utroskap, mobbing, sykdom, ensomhet, overgrep og tanker fra mammaer som tviler på eget evne som mor - for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.