Kreft:

– De opererte ut fire kilo med svulster fra magen min

Kreften tok nesten livet av Kristine (37). Senskadene ga henne voldsomme utfordringer. Men i trylling og medisin fant hun magi.

TRYLLELEGEN: Kristine Hjulstad er blitt kalt tryllelegen fordi hun er en lege som kan trylle. Dette benytter hun seg av i møte med pasienter. FOTO: Astrid Waller
TRYLLELEGEN: Kristine Hjulstad er blitt kalt tryllelegen fordi hun er en lege som kan trylle. Dette benytter hun seg av i møte med pasienter. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Dialekten er ubestemmelig og røper ikke at hun er Kongsbergjente. Heller ikke at hun bor i Namsos. Den er en sjarmerende lett blanding. Kristine Hjulstad smiler mye og ler ofte. Vi møter henne i Oslo, der hun har en kort stopp mellom Namsos og Kongsberg.

Kristine beskriver barndommen med mamma og pappa på Kongsberg som et trygt paradis. Hun er enebarn, og foreldrene har bestandig stilt opp, støttet og oppmuntret henne. Og det skulle vise seg at hun trengte den støtten.

Diagnosen kom som et sjokk

Kristine var en aktiv og skoleflink 16 åring, med gode venner og et hav av muligheter. Så begynte hun gradvis å føle seg mer og mer sliten og svak, uten at noen skjønte grunnen. Hun fikk smerter, og selv om hun gikk markant ned i vekt, vokste magen. Det tok litt tid før diagnosen ble stilt, men da det ble konstatert at Kristine hadde en sjelden form for eggstokkreft, skjedde ting fort. Det er svært uvanlig at unge jenter får denne sykdommen.

– Jeg ble hasteinnlagt på Radiumhospitalet. Det viste seg at kreften hadde spredt seg, blant annet til nyrer og bukspyttkjertelen, og diagnosen var dyster, sier Kristine alvorlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer