Bekkenleddsmerter

- De sa det var uansvarlig av meg å få barn igjen

Ellen Knutsen ble invalidisert av bekkenleddsmerter i graviditeten. Etter fødselen gikk det ikke over.

BEKKENLEDDSMERTER: SUP gir god trening for Ellen Merete Knutsen som har sterke smerter grunnet kronisk bekkenløsning. FOTO: Privat
BEKKENLEDDSMERTER: SUP gir god trening for Ellen Merete Knutsen som har sterke smerter grunnet kronisk bekkenløsning. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ellen Merete Knutsen (44) holdt på med jobben hun elsket da de intense smertene kom. Legen kunne bekrefte at hun var gravid. Nyheten og gleden over å skulle få et barn skulle vise seg å komme samtidig med en annen overraskelse …

Smertene som Ellen kjente var bekkenleddsmerter, det som på folkemunne ofte omtales som bekkenløsning, men det er ikke noe i bekkenet som er løst, det er smerter i leddene. Rundt halvparten av alle gravide opplever disse plagene i større eller mindre grad. Vanligvis går smertene bort av seg selv etter fødselen, men for noen få kan smertene vedvare.

LES OGSÅ:- Ingen kunne se på dette bildet hvor dårlig jeg var

Livet tok en uventet vending

Ellen er klesdesigner og har hatt flere deltagelser på Oslo Fashion Week. Det var under graviditeten i 2007 at bekkenleddsmertene for første gang skulle gi Ellen en ny vending i livet.

– Det var ikke lett å kombinere smertene med yrket mitt. Å lene seg over et klippebord, for eksempel, ble vanskelig. På slutten av svangerskapet foregikk mye av arbeidet på gulvet, sier hun og fortsetter:

– Jeg gikk til kiropraktor under hele svangerskapet. Jeg hadde håpet på at alt skulle bli som vanlig etter fødselen, men smertene fortsatte. Jeg prøvde alt! Kiropraktor, fysioterapeut, manuell terapi, akupunktur og alt jeg kunne komme på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer