Historien om Grethe Waitz og Ingrid Kristiansen

De smilte sammen på bildene, men virkeligheten var en annen

Begge revolusjonerte kvinneidretten, men bare en av dem ble dyrket som en stjerne.

RIVALER: Ingrid Kristiansen og Grete Waitz etter NM i terrengløp for kvinner på Hønefoss. Ingrid Kristiansen vant begge løpene mens Grete kom på andre plass. Foto: Erik Thorberg NTB
RIVALER: Ingrid Kristiansen og Grete Waitz etter NM i terrengløp for kvinner på Hønefoss. Ingrid Kristiansen vant begge løpene mens Grete kom på andre plass. Foto: Erik Thorberg NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Los Angeles, OL, 1984:

Grete fortsatte i samme tempo og gav ikke inntrykk av å bekymre seg nevneverdig. Ingrid derimot, som løp til siden og litt bak for Grete, så mot den mer meritterte lagvenninnen. Hun fikk ingen respons.

Skulle de bare la Benoit gå, eller ta opp jakten?

Det skriver historiker og idrettsfysiolog Mads Drange om maratonløpet i Los Angeles under OL i 1984 hvor to av våre største idrettstjerner deltok. I boka Rivalene - Grete Waitz, Ingrid Kristiansen og norsk idretts største duell skriver han om den mangeårige kampen på 70- og 80-tallet mellom de to løperne.

Gjennom arbeidet med boka har Drange fått informasjon fra over 50 personer som har vært tett på både Waitz og Kristiansen. Han har snakket med Ingrid Kristiansen selv, Gretes ektemann Jack Waitz, familie, venner, trenere, konkurrenter og støtteapparat. Han har også hatt tilgang til Johan Kagges privatarkiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer