De tre søsknene døde i bilulykke. Et halvt år senere skjedde det utrolige

Coble-familiens historie er både dypt tragisk og helt mirakuløs.

REVET VEKK: Disse smårollingene hadde hele livet foran seg – men det fikk de aldri å oppleve. I mai 2007 ble alle tre revet vekk da en annen sjåfør krasjet inn i bilen de satt i. FOTO: Instagram @loricoble
REVET VEKK: Disse smårollingene hadde hele livet foran seg – men det fikk de aldri å oppleve. I mai 2007 ble alle tre revet vekk da en annen sjåfør krasjet inn i bilen de satt i. FOTO: Instagram @loricoble Vis mer
Publisert

Det er 4. mai 2007. Lori Coble er på kjøpesenteret med sine tre, små barn.

De går innom dyrebutikken og får lov til å leke med valpene der. De spiser en god lunsj sammen. Ungene får være med i pariserhjulet utenfor senteret for aller første gang.

Det er en fin dag. Det blir også den siste den lille familien får sammen.

På vei hjem stopper trafikken i Lori Cobles fil opp, men trafikken ved siden av fortsetter i samme fart.

Trebarnsmoren benytter seg av at de står stille: Hun strekker hånda bak seg for å ta tak i tærne til Katie Gene (2) og kiler dem forsiktig. Toåringen må holde seg våken noen minutter til – hun skal jo få sove så snart de er hjemme.

Litt eldre Emma Lynn (4) og Kyle Christopher (5) koser seg med en film.

❝ Det neste jeg husker er at jeg åpnet øynene, men uten å se noe som helst. Jeg hørte bare mye lyd. Kjente at noen holdt hodet mitt. De spurte om jeg husket hva som hadde skjedd og jeg svarte nei ... Så spurte jeg hvor barna mine var. Lori Coble


Det skrev Lori om tragedien på sin egen blogg Not my life i 2017. Da var det syv år siden hun og ektemannen Chris måtte utholde tapet av alle sine tre barn.

Telefonen han aldri glemmer

Tilbake til 2007.

Mens Coble-familiens minivan står stille – mens Lori fremdeles kiler tærne til Katie forsiktig – krasjer en lastebil inn i dem bakfra.

Den bærer 18 tonn med last og treffer i 80 kilomenter i timen. Kollisjonen er katastrofal.

Lori overlever mirakuløst, men blir slått bevisstløs. Hun våkner først liggende i veikanten etter å blitt berget ut av bilen. En annen bilist holdet hodet hennes og spør om hun husker hva som har skjedd.

For å sikre at alle får best mulig behandling, tar helsepersonellet en avgjørelse: Lori blir sendt til et sykehus, Katie og Kylie til et annet, og Emma til et tredje.

Kort tid senere får Chris Coble, Loris ektemann og barnas pappa, telefonen han aldri glemmer mens han er på jobb.

KATASTROFALT: Dette bildet er hentet fra nyhetsdekningen av ulykken i 2007. FOTO: Skjermdump via YouTube @OWN
KATASTROFALT: Dette bildet er hentet fra nyhetsdekningen av ulykken i 2007. FOTO: Skjermdump via YouTube @OWN Vis mer

Legene forteller ham at det har vært en ulykke og at han må komme seg til sykehuset så fort som mulig. Mer vil de ikke si over telefonen.

Da han kommer løpende inn på akutten kort tid senere – han dro til det nærmeste sykehuset, hvor Katie og Kyle lå – blir han tatt med inn på et lite rom.

Her får han beskjed om at Katie, hans yngste datter, har gått bort. Kyle er fremdeles på operasjonsbordet i kritisk tilstand.

Bare noen få minutter senere blir Chris ringt fra sykehuset Emma er innlagt på.

I senere intervjuer har han fortalt at han desperat bønnfalt legen i andre enden av røret om å si at fireåringen var i live. At hun kom til å klare seg.

Men slik ble det ikke. Emma døde også av skadene hun pådro seg i den voldsomme kollisjonen.

Siste farvel

Det ble Chris som ga Lori den utenkelige beskjeden om at begge døtrene deres var borte.

Da hadde han også fått beskjed om at Kyles liv ikke sto til å redde. Den lille guttens hjerte slo fremdeles, men hjernen hans hadde vært uten oksygen for lenge.

Lori kjempet seg opp fra sykesengen og inn i en ambulanse for å bli fraktet til sykehuset hennes eneste gjenlevende barn lå på – for å ta farvel.

Kyle Coble skulle fylt 18 år i fjor:


Da hun ba ambulansearbeiderne om å skynde seg, ble hun fortalt at de skulle kjøre så fort de kunne, men at dette ikke var regnet som en nødssituasjon.

«Jeg sa til én av dem at mine to døtre hadde gått bort og at sønnen min var døende. Da snudde han seg mot sjåføren og ba han skru på både blålys og sirener», skriver Lori på bloggen sin og fortsetter:

«Den dag i dag vet jeg ikke hvem den unge mannen var, men jeg håper han vet hvor takknemlig jeg er for at han tok den avgjørelsen og gjorde min situasjon til en nødssituasjon. Jeg er sikker på at han er en av grunnene til at jeg fikk se Kyle før han døde.»

Mirakelet

I 2010 besøkte Lori og Chris talkshowet til Oprah Winfrey. Her fortalte de om tiden etter ulykken.

Den verdenskjente programlederen første spørsmål var hvordan man i det hele tatt klarer å puste igjen.

❝ Jeg var nummen i månedsvis. År. Jeg er fremdeles nummen noen ganger. Det var vanskelig å gjøre de dagligdagse tingene – å dusje var en kamp ... Men på en eller annen måte klarer man det. Lori Coble
UTENKELIG SORG: I intervjuet med Oprah i 2010 fortalte Chris og Lori Coble om dagen de mistet sine tre barn – og livet etterpå. FOTO: Skjermdump via YouTube @OWN
UTENKELIG SORG: I intervjuet med Oprah i 2010 fortalte Chris og Lori Coble om dagen de mistet sine tre barn – og livet etterpå. FOTO: Skjermdump via YouTube @OWN Vis mer

Tre måneder etter Katie, Emma og Kyle gikk bort, bestemte Coble-ekteparet seg for å prøve å bli gravide igjen.

Ifølge Lori og Chris selv var det en enkel avgjørelse.

– Vi hadde det så bra med barna. De hadde villet at vi skulle kjenne på lykke igjen. De hadde villet at vi skulle få flere barn, forteller de i Oprah-intervjuet.

Det fikk de – og det er her historien tar en oppsiktsvekkende vending.

Nesten akkurat ett år på dagen etter ulykken som kostet Katie, Emma og Kyle livet, fødte Lori trillinger: To jenter og én gutt.

I dag er Ashley, Ellie and Jake Coble 12 år gamle.

De tre har arvet hvert sitt mellomnavn fra søsknene de aldri får møte.

Neste år blir Coble-barna tenåringer. Her feirer trillingene bursdag i fjor:Fikk ett års fengsel

I kjølvannet av ulykken, kjempet Lori og Chris for å belyse de mange problemene ved lastebilsjåfør-bransjen i USA.

– Dette er en industri som baserer lønnen på antall kilometer kjørt. Det gjør hele bransjen farlig og fører med seg store sikkerhetsbrister, har Chris tidligere uttalt til TODAY.

– Sjåførene kjører for fort, de får ikke nok søvn ... Vi vil endre det, sa han videre.

Mannen som krasjet inn i Coble-familiens minivan, den gang 37 år gamle Jorge Miguel Romero, hadde fått flere bøter for råkjøring i forkant av den skjebnesvangre dagen i mai 2007.

Romero ble dømt til ett års fengsel og fem års prøvetid. I retten understreket han at han aldri ønsker å kjøre lastebil igjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer