Naturkatastrofe

De tre søstrene overlevde to dødelige naturkatastrofer

- Et under at foreldrene våre ikke er barnløse i dag, sier Gjerdrum-offer Christina Brenden (29) til KK.

NATURKATASTROFE: De tre søstrene Christina, Rina og Linda har alle tre opplevd to dødelige naturkatastrofer. Her fra dåpen til Christinas yngste datter Eleah i Gjerdrum kirke, et halvt år før skredet rammet. FOTO: Privat
NATURKATASTROFE: De tre søstrene Christina, Rina og Linda har alle tre opplevd to dødelige naturkatastrofer. Her fra dåpen til Christinas yngste datter Eleah i Gjerdrum kirke, et halvt år før skredet rammet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Khao Lak, Thailand, 2. juledag 2004: Søstrene Rina og Linda fra Lillestrøm skuer utover de turkisfargede bølgene, og registrerer duren fra motorbåten som tar dem med tilbake til hotellet. De har akkurat vært på en forfriskende snorkletur blant det yrende undervannslivet i Andamanhavet.

Rina føler seg heldig som har fått fri fra reiselederjobben, for å være med på utflukt med storesøsteren Linda, som har tatt en pause fra studier i Australia for å komme på besøk. De er begge i tyveårene.

I det de hopper ut av båten kommer noen lokale løpende. Søstrene får beskjed om å ringe hjem så fort som overhodet mulig, for å gi beskjed om at de er i live. Men hvorfor de må fortelle familien at de er i live, det får de ikke oppgitt. Det er ikke før de ser seg rundt på stranden, at de innser at noe er fryktelig galt.

Hus, hoteller og andre gjenstander er knust til pinneved, og flyter rundt i vannet. Noen snakker om en tsunami, et begrep de to søstrene aldri har hørt om før. Det at de hadde vært langt ute på havet hadde reddet dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer