København skyting

«De var den sikkerheten jeg hadde, da jeg ikke hadde med meg noen voksne»

Some-profil Anders Hemmingsen valgte å legge humoren midlertidig på hylla, for å videreformidle følgernes takk til ukjente redningspersoner.

KØBENHAVN SKYTING: Søndag 3. juli 2022 skjøt en 22 år gammel, dansk mann tilfeldige ofre på Field's kjøpesenter i København. Dette bildet er tatt etter hendelsen. FOTO: Olafur Steinar Gesstson / Ritzau Scanpix / NTB
KØBENHAVN SKYTING: Søndag 3. juli 2022 skjøt en 22 år gammel, dansk mann tilfeldige ofre på Field's kjøpesenter i København. Dette bildet er tatt etter hendelsen. FOTO: Olafur Steinar Gesstson / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

I kjølvannet av skyteepisoden på kjøpesenteret Field's i København, som rammet 3. juli 2022, har flere personer henvendt seg til mannen bak humor-kontoen @andershemmingsendk.

Kontoen har over 1,2 millioner følgere, og flere titalls av dem har kontaktet Anders Hemmingsen (36), i håp om at han kunne viderebringe takkemeldinger til ukjente redningsmenn- og kvinner.

Anders Hemmingsen har midlertidig lagt humor-innleggene på hylla, og har delt flere sterke historier fra følgerne sine via Instastory.

Fortjener verdens største takk

Mange av dem takker folk som arbeidet på kjøpesenteret, og som risikerte eget liv for å redde kundene.

En av dem skriver følgende:

«Hei, Anders. Jeg håper at du har mulighet til å hjelpe meg. Jeg var dessverre til stede på Field's under skytingen. Men det er en spesiell kvinne som fortjener den aller største takk. Det var nemlig en kvinnelig medarbeider i andreetasje på Field's som sikret gjestenes sikkerhet fremfor sin egen. Hun låste oss inne på et lager, før hun fant et eget sted å gjemme seg. Hun fortjener verdens største takk, og håper du kan hjelpe meg med å få vår takk frem til henne».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer