Murdaugh-drapene

De var en klippe i lokalsamfunnet. På seks år var fem personer døde

Hva skjedde egentlig i den tilsynelatende perfekte advokat-familien?

MURDAUGH-DRAPENE: Miley Altman og Mallory Beach var venninner helt siden barneskolen. I dag lever bare en av dem. FOTO: Netflix© 2023
MURDAUGH-DRAPENE: Miley Altman og Mallory Beach var venninner helt siden barneskolen. I dag lever bare en av dem. FOTO: Netflix© 2023 Vis mer
Publisert

Da den anerkjente sørstatsadvokaten Alex Murdaugh 2. mars 2023 ble dømt til to livstidsdommer for dobbeltdrapet på sin egen kone og sønn, hadde det under den seks uker lange rettssaken utfoldet seg en historie som nærmest ikke er til å tro.

Kunne det virkelig stemme, at Alex egenhendig hadde drept sin egen sønn og kone? Og hva med drapet Murdaugh hadde bestilt – på seg selv?

Men saken slutter ikke der. Bak fasaden til den tilsynelatende perfekte advokatfamilien skjulte det seg nemlig flere hemmeligheter som ikke skulle tåle dagens lys.

Samfunnets støtter

La oss ta et steg tilbake, til Lowcountry i South Carolina. Her, i det naturskjønne kystlandskapet hadde den prominente familien Murdaugh hatt en sterk posisjon i hundre år. Alex Murdaugh var advokat, som sin far Randolph, og hans far før ham igjen, og å studere juss syntes som et naturlig valg i familien. Familien drev byens største advokatfirma, der de hjalp innbyggerne med stort og smått når loven kolliderte med folks ønsker, planer – og handlinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer