Ribbe

Deilig er julematen!

Når duftene av maten som tilberedes sprer seg i huset, da er det jul! Det er gjerne luktene fra kjøkkenet, som skaper den gode julestemningen. Vi elsker nystekt ribbe med sprø svor, og lykken er å smake på svoren rett etter at ribben er tatt ut av ovnen. Andre har andre julefavoritter, som for eksempel pinnekjøtt. Til felles har vi at det er lov å glede seg!

Deilig er julematen!
Publisert
Sist oppdatert

Ribbe(4 porsjoner)

Familieribba har kotelettkammen sittende på, men tynnribba er bare ribbesiden av grisen. Husk å salte og pepre ribba i god tid før den skal stekes.

2 kg tynnribbe eller familieribbe3 ts salt2 ts pepperca. 2 dl vann

Beregn ca. 500 g ribbe per person. Da har du også til julefrokosten.

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina, blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.

Gni inn ribba med salt og pepper 1–3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og bein. Legg den med svor­siden ned og dekk med aluminiumsfolie. Sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn og gi smak til kjøttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer