Fylt Brød

Deilig fylt brød

Deilig fylt brød
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmelaget brød gjør alltid lykke. Brødet har spennende fyll og kan spises til småretter eller alene.

(2 stk.)

50 g gjær50 g smør5 dl melk2 ss honning2 ts salt13–14 dl hvetemel

Fyll:

100 g smeltet smør150 g revet god ost½ dl hakket fersk rosmarin

Pynt:

sammenpisket egg50 g blandet frø, f.eks. gresskar, solsikke og sesamfrø

1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og tilsett melken. La det bli 37º.

2. Rør gjøren ut i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, honning og salt. Rør i ca. halvparten av melet, og arbeid resten til en smidig deig. Dekk deigen til med plast, og etterhev i ca. 35 minutter.

3. Ta deigen opp på bakebordet, og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel, 24 cm ganger 42 cm.

4. Pensle med smøret, og fordel ost og rosmarin over. Rull sammen, og legg rullen som en krans på bakepapir på stekeplate. Sett kransen til heving i ca. 30 minutter.

5. Skjær snitt i kransen å pensle med sammenpisket egg. Strø på sesamfrø og gresskarfrø.

6. Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer