Frivillig barnløs

Delte 117 grunner til å ikke få barn

Ellie har mottatt mange hatefulle kommentarer etter innlegget hun postet.

FRIVILLIG BARNLØS: Modell og skuespiller Ellie Gonsalves har fått mye hat etter at hun postet listen sin med 117 grunner til at hun ikke vil ha barn. Foto: Privat/Instagram
FRIVILLIG BARNLØS: Modell og skuespiller Ellie Gonsalves har fått mye hat etter at hun postet listen sin med 117 grunner til at hun ikke vil ha barn. Foto: Privat/Instagram Vis mer
Publisert

Den australske modellen og skuespilleren Ellie Gonsalves (32) skrev en liste med 117 grunner til at hun ikke ønsker seg barn. Den lange listen postet hun på Instagram, og hatet lot ikke vente på seg, skriver Daily Mail.

- Jeg har mottatt hundrevis av meldinger hvor folk forteller meg at jeg er en grusom og ødelagt person. Men mange av disse bekymringene jeg ramset opp i listen er ekte. Og jeg vet at dette gjelder mange andre kvinner også. Mange av disse punktene er små ting som leder mot et mye større bilde, sier hun.

I forkant av innlegget, var det mange som sa til henne (av kjærlighet): «Er du sikker på at du ønsker å poste denne listen?». Ellie har nemlig vært åpen om at hun ikke ønsker barn tidligere, og fått mange reaksjoner på det.

Føler seg truet

Ellie mener at mange av meldingene hun har mottatt, viser at mange føler seg truet av at enkelte velger en annen livsstil.

- Det illustrerer poenget mitt enda bedre: Disse folkene får solgt inn et bestemt liv, og når de ser at andre velger en annen retning, kan det lede til mye frustrasjon.

Punkter på listen til Ellie er blant annet: Barn er ditt ansvar til den dagen du dør, hårtap etter fødsel, du er trøtt hele tiden, verden er allerede overbefolket, du blir din partners andreprioritet, barnet kan kutte all kontakt når det blir eldre, barnet kan bli mobbet eller bli en mobber, barnet kan bli en morder eller overgriper, du får aldri en pause fra foreldrerollen, og så videre.

- Selv om mange av grunnene er satiriske, er mange seriøse og saklige. Det er et stort press i samfunnet når det gjelder å få barn, noe jeg mener man bør stille spørsmål ved, og jeg mener at det er veldig urettferdig overfor dem som har ulike meninger. Det er svært sjelden vi ser at noen snakker åpent om frivillig barnløshet, da tilbakemeldingene kan være overveldende.

Dukker opp ofte

Ellie giftet seg med entreprenøren Ross Scutts i mars, etter 15 år som kjærester. Og gjennom disse 15 årene, har spørsmål om barn dukket opp veldig mange ganger.

- Det er trolig det spørsmålet jeg får oftest. Noen ganger er personen som spør respektfull, og jeg blir møtt med forståelse når jeg svarer på det. Men det har skjedd kun en håndfull ganger, skriver hun i innlegget.

Ellie mener at det er synd at folk ber henne skamme seg for valget hun har tatt.

- Folk mener at jeg er en dårlig person basert på mine personlige meninger om hva jeg vet fungerer best for meg og mitt liv. Hva er det som er så galt med å ha forskjellige meninger – så lenge de ikke er skadelige eller hatefulle?

Lar du denne være igjen i håret når du skal ut å kjøre bil? Det vil du neppe gjøre igjen. Video: Embla Hjort-Larsen / Paisley.Rileyyy / TikTok. Vis mer

Støttende tilbakemeldinger

Det er ikke bare negative kommentarer som har rent inn de siste dagene – Ellie har også fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk som hyller henne for å snakke høyt om å være frivillig barnløs.

- Det har vært fint å lese hundrevis av kommentarer fra folk som føler seg sett, da de også har stått i ubehagelige situasjoner hvor andre har stilt spørsmål ved deres valg, noe som har fått dem til å føle seg dårlig, sier hun.

Ellie skriver videre at hun respekterer alle som ønsker å få barn – og mener at hun bør bli møtt på samme måte når hun forteller at det ikke er et liv hun ønsker seg.

- Jeg elsker å være tante, og jeg elsker å ha det gøy og leke med venners barn. Jeg elsker å se folk som har født, og den nye rollen de har fått i livet. Men det er unødvendig og ondskapsfullt å få andre til å føle seg dårlige kun fordi de velger noe annet enn dette.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet